Demokratik Çerkes Hareketi, 1 Mayıs'ta Taksim'de olacaklarını duyurdu.

Yazılı açıklama yapan Demokratik Çerkes Hareketi, "1 Mayıs; emeğin, tüm ezilenlerin birlik, dayanışma ve mücadele günüdür, halklarımız ve direnme geleneğimiz de elbette emeğin safına layıktır. Bizler, 1 Mayıs alanında emeğimizin ve kimliğimizin sesi olacağız" dedi.

1 Mayıs ve 21 Mayıs etkinliklerine katılmanın bu yıl da önemli olduğunu belirten DÇH, "Bir tarafta; emeğimizi ve haklarımızı gasp eden egemenler, neo-liberaller, şoven-milliyetçiler, borsacılar, tefeciler, medya tekelleri, provakatörler, yani bir avuç mutlu azınlık ve onların sadık hizmetkarları... Diğer tarafta; emeğiyle geçinenler ve kimliğinden yoksunlar; yani asgari ücretliler, bordro mahkumları, işsizler, çiftçiler, ev kadınları, öğrenciler, emekliler, aydınlar, yazarlar, sanatçılar, engelliler, çevreciler, çocuk işçiler, yani üretmeye gelince var sayılan ama sıra kaynakları paylaşmaya gelince yok sayılan bizler... Bir halkın emek kesimi, aydını, sanatçısı, yazarı, kültürü yeterince örgütlü değilse, halk kaybetmiş demektir. Gelin, bu süreci hep beraber tersine çevirelim. Gelin; 1 Mayıs'tan 21 Mayıs'a doğru yan yana yürüyelim" dedi.

Çerkesce pankart ve dövizleriyle 1 Mayıs alanlarında olacaklarını bildiren ÇHD, İstanbul Taksim'de Halklar Korteji'nde, Ankara, İzmir, Antakya ve Almanya'da ortak 1 Mayıs kutlamalarında olacaklarını duyurdu.