TBMM Uzlaşma Komisyonubünyesinde sivil toplum örgütlerinin görüşlerini dilmek üzere oluşturulan alt komisyon dünkü toplantısının sabah oturumunda KafkasDernekleri Federasyonu (KAFFED) temsilcilerini dinledi.

Türkiye genelinde 60 derneğin çatı örgütü olan KAFFED temsilcileri, Türkiye'yivatan olarak kabul ettiklerini, her zaman devletin yanında üniter yapıyı savunan bir kesim olduklarını belirterek, Anayasa tamiminde yer alan 5 kişiden 4'ünün Çerkes olduğunu anlattı.

GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Çerkes dilinin asimilasyona uğradığını anlatan Genel Başkan Yardımcısı Seymen,"7 yaşındaki çocuğum ana dilini konuşamıyor. Akrabalarımızı görmeye gittiğimizde neden onlarla kendi dilinde konuşamadığını soruyor" derken gözyaşlarına hakim olamadı.

ETHEM'E İTİBAR TALEBİ

Seymen'e, MHP'li Oktay Öztürk "Dilinizi kaybetmişsiniz ama bir vatan kazandınız" dedi. KAFFED temsilcileri yeni anayasa ilişkin beklentilerini dile getirirken, Çerkes Ethem olayına gönderme yaparak, "Tek bir olay ya da şahıstan hareketle etnik kültürleri rencide eden, ayrımcılığa uğratan ifadeler kullanılmamalı. Bunlara itibarları iade edilmeli" talebinde de bulundular.