İstanbul'da yaşayan Çerkesler, ADIĞE BAYRAK GÜNÜ nedeniyle dün akşam kutlama programında bir araya geldi.

Adığe Bayrak Günü, başta Kafkasya'daki Adığey Cumhuriyeti ve Kaberdey Balkarya Cumhuriyeti olmak üzere Çerkeslerin yoğun yaşadığı ülkelerde her yıl 25 Nisan'da coşkulu bir şekilde kutlanıyor.

Elektronik Haber Ajansı (e-ha) muhabirinin edindiği bilgiye göre, ADIĞE BAYRAĞI GÜNÜ İstanbul Çerkes Derneği'nin düzenlemiş olduğu özel program ile bu yıl üçüncü kez kutlandı.Kutlama programına katılanlara dernek yönetimi tarafından Çerkes bayrağı ve tarihi Çerkesya haritası da hediye edildi.

Güngören Merter'deki dernek binası önünde, Çerkes bayrakları ile süslenmiş çok sayıda araç ile konvoy oluşturan katılımcılar,Yeşilyurt Sahil'de hazırlanan alanda yapılan geleneksel Çerkes mahalli düğünü ile bayrak gününü coşkulu bir şekilde kutladı.

Suriyeli Çerkes sanatçı Tambi Cimuk'un çaldığı müzikler ile coşkulu bir şekilde devam eden kutlama programında Cahit Ulus, yaptığı Çerkesce konuşma ile günün anlam ve önemine değindi, katılımcılara dernek adına teşekkür etti.

İstanbul Çerkes Derneği'nin kurucu ve yöneticilerinden Murat Yalçın yaptığı konuşma ile katılımcılara teşekkür ederek, her yıl Adığe Bayrak Günü'nü büyük bir coşku ile kutlamaya devam edeceklerini vurguladı.

Yeşilyurt'taki kutlamadan sonra katılımcılar araçları ile yeniden konvoy oluşturarak İstanbul Çerkes Derneği önüne döndü.