Çerkesler, 19 Yüzyıl'da kendilerine soykırım uygulandığını öne sürdükleri Soçi'de yapılacak Kış Olimpiyatları'nı twitter'da protesto ediyor.  

Farklı çalışmalarıyla, "Çerkes Soykırımı"konusunda, sosyal medyada ve basında ses getiren Çerkes aktivistler bu sabah twitter'da''SoykırımYap OlimpiyatıKap'' etiketi ile yeni bir çalışma yaptı.

Kısa zamanda "TT" listesine giren başlığı altında, ''Çerkeslerin, 2014 yılında Soçi'de yapılacak olan kış olimpiyatlarına olan haklı karşı çıkışları'' hakkında yüzlerce ileti paylaşıldı. Uzun süre listede duran bu başlığa Çerkes kökenli ünlülerin de konu ile ilgili iletileriyle destek verdiği belirtildi. 

Soçi Olimpiyatları'yla ilgili çalışmayı başlatan Çerkes aktivistlerden Ğış Hakim, her ay farklı adlarla konu hakkında çalışma yaptıklarını ve tüm dikkatleri Rusya üzerine çekmeyi amaçladıklarını belirterek, Çerkes halkının 1763-1864 yıllarında Rus Çarlığı tarafından soykırıma uğratıldığını öne sürdü. 

Bu süreç içerisinde bir milyondan fazla Çerkesin "katledildiğini" ve yüzbinlerce insanın da Osmanlı topraklarına sürüldüğünü ifade eden Hakim, "Soçi Kış Olimpiyatları geçse de biz Çerkesler olarak her platformda, Rusya Çarlığı'nın günümüzdeki yasal mirasçısı olan Rusya Federasyonu'na karşı gerçekleri haykırmaya devam edeceğiz. Çerkesler olarak gelecek dönemde de konuyla alakalı gündem oluşturacağız" diye konuştu. 

Çerkes aktivistleri, haftasonları Galatasaray Lisesi önünde "Çerkes Soykırımı"nın tanınması için imza kampanyası ve her ayın yirmi birinde saat yirmi birde Rusya Konsolosluğu önünde basın açıklamasının yapılması gibi diğer çalışmalarla seslerini duyurmaya çalışıyor.