iha.com.tr’nin Yayın Yönetmeni Dursun Kabaktepe, gazeteci adaylarının okulda aldıkları teorik bilgilerin çoğu zaman yeterli olmadığını söyledi.
Teknolojinin gelişmesiyle, enformasyonun hızla aktığı bir ortamda internet haberciliğinin önemini vurgulamak isteyen Plato Meslek Yüksekokulu "İnternet Gazeteciliği Söyleşisi" düzenledi.
Plato Meslek Yüksekokulu Balat Kampüsü’nde gerçekleştirilen etkinliğin konuğu iha.com.tr’nin Yayın Yönetmeni Dursun Kabaktepe’ydi. Öğrencileri internet haberciliği konusunda bilgilendiren Kabaktepe, onların merakla duymak istedikleri konular hakkında da bilgi verdi.
Yapılan bu çalışmanın içinde bulunmaktan mutluluk duyduğunu belirtip, öğrencilere internet haberciliğini, dünden bugüne gelişimini, dünya bazında kıyaslanmasını, internet haberciliği denildiğinde akılda ne canlandığını, nelere dikkat edilmesi gerektiğini anlatan Kabaktepe, "Özellikle bugün sosyal medya, SEO, gündem haberciliği konularına değinerek onların sadece günlük takip ettikleri sitelerin trafiklerinin, çalışma prensiplerinin nasıl ilerlediği bilgisini verdik. Benim için de güzel bir ortam olmuş oldu. Çünkü gençlerle bir araya geldiğimizde onların merakla duymak istedikleri konuları anlatabilme, akıllarında ki soruları cevaplama noktasında fikir edinebilme imkânım olmuş oldu" dedi.
"OKULDA ALDIKLARI TEORİK BİLGİLER ÇOĞU ZAMAN YETERLİ OLMUYOR"
İnternet haberciliği yapmak isteyen öğrencilere tavsiyelerde bulunan Kabaktepe, "Bu işi yapmak isteyen gençlerimiz sadece okuldaki bilgileri ile sınırlı kalmasınlar. Okulun yanında bu mesleği öğrenebilmek için bir kurumda çalışmalılar. Çünkü okulda aldıkları teorik bilgiler çoğu zaman yeterli olmuyor. Bizim ajansımıza da çalışmaya gelen arkadaşlarımız oluyor. Onlara fotoğraf ve video düzenleme programlarını, internet haber sitelerinin editör panelinde çalışma prensiplerini öğretiyoruz. Okulları bitirmeden önce staj yaparak işi öğrenmeleri, sonradan bu işe başlayan kişilerden ayrılmaları konusunda kendi avantajlarına olacaktır" ifadelerini kullandı.
"YÜKSELEN TRENDİ YAKALAMAYA ÇALIŞIYORUZ"
"İnternet gazeteciliği dersini burada teorik olarak öğrencilerimize aktarıyoruz ama sektördeki yerini de görmek istedik" diyen Plato Meslek Yüksekokulu Basım ve Yayın Teknolojileri Programı Başkanı Öğr. Gör. Timur Osman Gezer, "Bu yüzden iha.com.tr’nin yayın yönetmeni Dursun Kabaktepe’yi bugün misafir ettik. Hem bize sektördeki deneyimlerini aktardı, hem de internet haberciliğinin püf noktalarından bahsetti. Buradaki asıl amacımız internet haberciliğinin, geleneksel medya üzerinde yükselen trendini öğrencilere aktarmak ve derslerdeki teorik bilgileri pratik konularla desteklemek. İnternet haberciliği konusunda yükselen trendi yakalamaya çalışıyoruz. O yüzden öğrencilerimizin daha çok internet haber sitelerindeki çoklu yapıyı yani işin yazı, fotoğraf, video tarafını yakalamalarını istiyoruz" dedi.