İzmir'de, katil zanlısının tutuklanmasının yaklaşık üç ay sonra cesedi bulunan Gülşen Süzen (44), annesinin mezarına defnedildi. Tabutu başında gözyaşlarına boğulan kardeşi Gülcan Açıkalın, "Katilini buldum, rahat yat. Üç ay sonra seni de buldum, sen rahat rahat uyu artık. Yemin ediyorum ki bunun hesabını tek tek soracağım." dedi.

Gizem (25), Hüseyin (22) ve Ayşe (16) isimli üç çocuk sahibi, hastabakıcılık yapan Süzen, 2014 Aralık ayında kayboldu. Ailesi, 11 Aralık'ta polise kayıp başvurusunda bulundu. Ailenin ve polisin araştırmalarından sonuç alınamadı. Bu sırada 9 Şubat 2015'te avukatıyla birlikte savcıya teslim olan Abbas K. (45), sevgilisi olduğunu söylediği Süzen'i, otomobilde boğarak öldürdükten sonra Çiğli'deki dere yatağına attığını itiraf etti. Kardeşi Açıkalın, teyzesi Semra Bayrakdar ve yakınları, acı haberle büyük üzüntü yaşadı. Mahkemeye sevk edilen zanlı Abbas K., çıkarıldığı mahkemece tutuklandı ancak söylediği yerde aramalara rağmen Süzen bulunamadı. Yaklaşık üç ay önce ortadan kaybolan Gülşen Süzen'in cesedini, yakınları da kendi imkanlarıyla aramaya başladı. Polis ekipleri, geçen cuma günü, zanlının Süzen'i attığını söylediği Seyrek Mahallesi, Kaklıç mevkisindeki derede iş makinesiyle ayrıntılı arama başlattı. Yaklaşık iki saatlik çalışmada Gülşen Süzen, bir çuvalın içinde bulundu.

ANNESİNİN MEZARINA DEFNEDİLDİ

Gülşen Süzen’in cenazesi, işlemlerinin ardından öğle vakti Soğukkuyu Camisi’ne götürüldü. Cenazenin yanından ayrılmayan kardeşi Açıkalın, “Kalk, öp beni, 'ölmedim' de. Ben de senin kardeşinsem bunun hesabını soracağım. Katilini buldum, rahat yat. Üç ay sonra seni de buldum, sen rahat rahat uyu artık. Tabutunun önünde yemin ediyorum ki bunun hesabını tek tek soracağım. O çuvalı tek başına sallamadı, ona yardım edenleri de bulacağım.” diye feryat etti. Süzen’in cenazesi, namazın ardından Soğukkuyu Mezarlığı'nda, annesi Müesser Süzen’in kabrine defnedildi.