Sultanbeyli’de kimliği belirsiz iki kişinin ormanlık alanda birini gömdükleri ihbarını alan polis ekipleri alarma geçti. Olay yerine gelen çok sayıda polis, her iki ucuna taş konmuş bir mezar ile karşılaştı. Savcının talimatıyla kazılan mezarda, kaza sonucu ölen bir köpeğin sahibi tarafından gömüdüğü ortaya çıktı.

Dün Battalgazi Mahallesi’ndeki ormanlık alanda şüpheli iki kişiyi gören vatandaşlar, polise yaptıkları ihbarda şahısların ağaçların arasına birini gömdüğünü bildirdi. İhbar sonucu olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Bu arada asayiş büro amirliği ekipleri, ihbarcının verdiği plakanın izini sürmeye başladı. Ormanlık alana gelen İstanbul Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği polisleri ile olay yeri inceleme ekipleri de çalışmalara başladı.

Polis ekipleri, söz konusu plakanın kayıtlarından aracın Tokat’ta bulunan sahibine ulaştı. Araç sahibi de oğlu Yunus Demirhan’a telefonla ulaşarak kendisini polislerin aradığını söyledi. Cinayet ihtimalini ön planda tutan polis, izine ulaştığı Yunus Demirhan’ı arkadaşları ile birlikte olay yerine getirdi. Ancak Demirhan’ın gelmesiyle gerçek ortaya çıktı. Nargile kafe işleten Yunus Demirhan polislere, 10 ay önce aldığı Zeus adlı Pitbul cinsi köpeğini bir aracın çarpması sonucu kaybettiğini belitti. Demirhan, arkadaşı Hamdi Ünal ile birlikte ölen köpeğini ormanlık alana gömdüğünü söyledi. İki arkadaş, köpeği gömdükleri çukurun başlarına ise mezarlarda yapıldığı gibi birer taş koymayı da ihmal etmedi. Cinayet ihtimaliyle alarma geçen polis ekipleri, gerçeğin ortaya çıkmasıyla rahat bir nefes alırdı.

Olayı anlatan Demirhan, “Araba çarpınca çok üzüldüm. Bir kenara mı atacaktık. İşin bu noktaya geleceğini bilemedim. Şaştım kaldım. Polis Tokat’taki babama ulaşmış. Babam da bana, ‘Kimi gömdünüz oğlum’ deyince güldüm.” dedi. Demirhan polislere köpeği gömdüğü anda çektiği fotoğrafları da delil olarak gösterdi. Bu sırada köpeğini gömdüğü anları telefonla kaydeden Demirhan ile polisler arasında güldüren diyaloglar da yaşandı.

Cumhuriyet savcısının mezarın açılması yönündeki talimatla polis harekete geçti. Olay yeri inceleme ekipleri ve diğer polisler, Yunus Demirhan ile birlikte mezarı açtı. Olayın şaşkınlığını yaşayan Yunus Demirhan kazı çalışmasını üzüntü dolu gözlerle izledi. Çalışmalarını tamamlayan polis, köpeği teslim alması için belediye ekiplerine haber verdi. Demirhan da ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü.