“Çete kurma” suçundan tutuklu Mikail Zor'un önceki gece sayım görevlilerinin kapıyı açık unutmalarından yararlanarak havalandırma boşluğuna çıktığı, buradan da spor salonunun çatısına geçip telleri aşarak kaçtığı öne sürüldü.

Cezaevinde ilk firar
Daha önce aralarında Alaattin Çakıcı'nın da bulunduğu birçok çete suçlusunun kaldığı Kandıra Yüksek Güvenlikli 1 No'lu F Tipi Cezaevi'nde çete suçundan yatan Mikail Zor'un gece sayımından sonra firar ettiği ortaya çıktı. İlk belirlemelere göre, çete liderinin sayım görevlilerinin kapıyı açık unutmalarından yararlanarak havalandırma boşluğuna çıktığı, buradan spor salonun çatısına tırmandığı, daha sonra da mahkûm kabul alanından kameraların kör noktasından telleri aştığı sanılıyor.

Çatışmada da kaçtı
İstanbul Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri 19 Nisan 2005'te Halkalı Toplu Konutlar'da yaptığı baskında cinayet, gasp, yaralama ve tehdit gibi suçlara karıştıkları belirlenen çeteye operasyon yapmış silahlı çatışmada bir kişi ölmüş bir kişi de yaralanmıştı. Daha sonra yakalanan Mikail Zor, bu çatışmadan kaçmayı başarmıştı.