Adana'nın Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’in her hafta Orhan Kemal Kültür Merkezi’nde yaptığı halk günü yine yoğun bir katılıma sahne oldu. Mersin’in Tarsus ilçesinde yakılarak öldürülen 20 yaşındaki üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın haberini hatırlatarak konuşmasına başlayan Çetin, "Acı haber karşısında şu an çok üzgünüm. Artık günümüzde insani değerlerin bazı kesimler tarafından bir tarafa bırakıldığına ve en önemli değerlerimizin yozlaştığına üzülerek tanıklık ediyoruz." dedi.

31 Mart’ta görevi teslim alalı bir yıl olacağını belirten Soner Çetin, "Demek bir yıl içinde bunlar da yapılabiliyormuş’ dedirtecek şeylere imza attık. Uygulamalarımızla, projelerimizle, belediyecilik anlayışımızla Çukurova Belediyesi artık örnek bir belediyedir. On buçuk ayda ilklere imza attık. Daha yolun başındayız. Çok güzel işler yapacağız."şeklinde konuştu.

Çetin, geçtiğimiz günlerde Büyükşehir Belediye Meclisi’nden çıkan temizlik ve yol şantiyelerinin taşınması kararını da değerlendirdi. "Çıkan bu karar bizi ve o yörede oturan vatandaşlarımızı epey rahatlattı." diyen Başkan Çetin, sözlerine şöyle devam etti: "Şantiye şehir dışında denilerek inşa edilmiş ama zaman içinde şehir içinde kalmış. Yayılan pis koku ve kötü görüntü çevre halk için büyük sorun teşkil etmeye başlayınca bu karar kaçınılmaz oldu. Olumsuz faktörler oradaki evlerin de değerini düşürüyordu. Halkımız için mutlu ve sevindirici bir haber oldu. Artık rahat bir nefes alabilirler."