MHP Çorum İl Başkanı Bekir Çetin, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Çorum mitingi nedeniyle Belediye tarafından asılan 'teşekkür' pankartlarının İlçe Seçim Kurulu kararına rağmen kaldırılmadığını açıkladı.

MHP İl Başkanı Çetin, düzenlediği basın toplantısında seçim sürecini değerlendirdi. Kampanya boyunca parti olarak hem vatandaşlara hem de diğer siyasi partilere rahatsızlık verecek bir davranış içine girmediklerini söyledi. Aynı duyarlılığı AK Parti’den de beklediklerini ancak göremediklerini ifade eden Çetin, “Geçirmiş olduğumuz kampanya sürecinde ne yazık ki iktidar partisinin başka partilerin çalışmalarına ve reklamlarına tahammülü olmayan, hemşehrilerimizin huzurunu önemsemeyen, gündelik yaşamlarını zora sokacak hareketlerden kaçınmayan, saldırgan bir üslup ile iktidarın vermiş olduğu güç zehirlenmesini iliklerine kadar yaşamış bir politika güttüğünü izledik” dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun 20 Mayıs’ta Çorum’da düzenlediği miting nedeniyle Çorum Belediyesi tarafından cadde ve sokaklara asılan “teşekkür” pankartlarını da eleştiren Çetin, şunları söyledi: “Söz konusu pankartlardan bazılarında olmayan, yapılmayan şeyler için dahi genel başkanlarına teşekkür edilerek, Çorumlu ile aleni olarak dalga geçildiğini görmekteyiz. ‘Hızlı tren’ için teşekkür etmenin nasıl bir aklın, mantığın ürünü olduğunu kıymetli hemşehrilerimizin takdirine bırakıyoruz.”

“YASAĞA RAĞMEN PANKARTLAR KALDIRILMIYOR”

Mitingin üzerinden 15 gün geçmesine rağmen pankartların halen kaldırılmadığını dile getiren Çetin, bu konuda İlçe Seçim Kurulu kararının da uygulanmadığını öne sürdü. Çetin, “Seçim yasakları kapsamına giren bu pankartların Çorum Merkez 1. İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı’nın 02/06/2015 tarih ve 199 sayılı kararı ile kaldırılmasına karar verilmiş, Çorum Belediyesi’ne 2 Haziran günü mesai bitimine kadar bu pankartları kaldırması için mühlet tanınmıştır. Ancak Belediye tarafından bu kararın gereği yerine getirilmemiştir” açıklamasında bulundu.

Çetin, Milliyetçi Hareketin iktidarında, bu hukuk ve kanun tanımamazlığın hesabını hukuk önünde mutlaka soracaklarını sözlerine ekledi.