Deveci, haberin gerçek dışı ve yalanlarla dolu olduğunu, haberin düzeltilmesi için noter kanalıyla Sabah ve Takvim gazetelerine cevap ve düzeltme metni ihtarnamesi gönderdiklerini, haberle ilgili suç duyurusunda bulunacaklarını ve tazminat davası açacaklarını söyledi.
Haberde yer alan iddiaların gerçeğe aykırı olduğu ve müvekkilinin kişilik haklarına saldırı niteliği taşıdığını vurgulayan avukat Deveci, “Rüstem Bey ile ilgili olarak malum havuz medyasının Sabah ve Takvim gazetelerinde ‘İl imamları’ manşetiyle yalan haber çıkmış olup, haber baştan aşağı yalan ve gerçek dışı bilgiler taşımaktadır. Rüstem Çetinkaya’nın, sanki bir suç örgütünün elemanıymış gibi haber yapılması, ayrıca haber ayrıntısında zimmetine para geçirildiğinin tespit edildiği gibi yalan haber niteliği taşıyan unsurlar da bulunmaktadır.” diye konuştu.

Müvekkili hakkında yapılan iftira haberlerle ilgili tazminat davası açacaklarını belirten Deveci, şunları kaydetti: “Haberin çıkmasına müteakip Kahramanmaraş 1. Sulh Ceza Hakimliği'ne başvuru yapılarak müvekkilim Rüstem Çetinkaya ile ilgili yapılmış yalan haberin erişiminin durdurulmasını talep ettik. Kahramanmaraş 1. Sulh Ceza Hakimliği 2015/166 D.İş sayılı dosyası ile talebimizin kabulüne karar vererek, 5651 sayılı yasanın 9/4 maddesi gereğince konuya ilişkin internet adresinin erişiminin engellenmesine karar vermiştir. Kararın bir örneği taraflara tebliğ edilmiş ve yine bir suret erişim sağlayıcılar birliğine gönderilmiştir. Sabah ve Takvim gazetesinin bu yalan haber ile ilgili olarak ayrıca tekzip metni yayınlamaları için noterden ihtarname gönderdik. Ancak noter tebligatının parçası henüz dönmediğinden aynı zamanda suç teşkil eden yalan haberle ilgili olarak suç duyurusu dilekçemizi hazırladık. Noter tebligatının parçası döner dönmez Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde suç duyurusu ve yine asliye hukuk mahkemeleri nezdinde de manevi tazminat davası açacağız.”