Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş, “Türkiye de emekli insanlarımızın hali belli. Aldıkları üç kuruş para ile geçinmek bir kenara, yaşamak için çırpınıyorlar. Bu insanların evlerindeki tencerede aş değil, taş kaynıyor. Bu taş, yokluk ve yoksulluk içeren çile taşı.” dedi.

ÇETKODER Genel Başkanı Göktaş, emekli zamlarıyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Türkiye de emekli insanların halinin belli olduğunu, varlık ve yoklukları herkesin malumu olduğunu kaydeden Göktaş, “Aldıkları üç kuruş para ile geçinmek bir kenara, yaşamak için çırpınıyorlar. Yaşamsal sorunları çığ gibi artarak büyüyor.” diye konuştu.

Emeklilerin artık evlerindeki tencere kaynamadığını kaydeden Göktaş, “Bu insanların evlerindeki tencerede AŞ değil, TAŞ kaynıyor. Bu taş, yokluk ve yoksulluk içeren çile taşı. Bu tencerede ne zaman yeniden Aş, yani yemek kaynayacak.” ifadesini kullandı.

‘EMEKLİNİN HALİNİ NE ZAMAN GÖRECEKSİNİZ’

Göktaş, tüm ileri ülkelerde emekli insanların uygarca, insanca yaşayacak bir geliri elde ederken, Türkiye de acınacak halde olduğunu vurguladı. Çoğu emeklinin geçimini temin etmek için ek iş yapmak zorunda kaldığının altını çizen Göktaş, şöyle dedi: “Ek iş yapandan yüzde 15 kesinti yapılmakta. Çalışmasa aç. Zaten çoğu belediyeler ile değişik kurum kuruluşlardan yardım almak zorunda kalıyorlar. Emeklinin onurunu, gururunu düşünen yok mu? Neden AB ülkelerinde emekliler yurt içi ve dışı gezilere yönelirken, bizde halen çalışmak zorunda bırakılıyorlar. Neden Aldıkları aylıklarda düzeltme yoluna gidilmiyor.”

“800- bin 100 lira arasında aylık alan bir emekli nasıl geçinsin?” diye soran Göktaş, “Ev kirası, elektrik, su, doğalgaz, telefon, toplu taşıma derken bir sonraki aya borç batakla giriyor. Yeter artık. Emeklinin insan olduğunu unutanlar artık insan olduğunu hatırlasınlar. Aylık ücretlerde iyileştirmeye gitsinler.” ifadesini kullandı.