28 Şubat sürecinde, hükümeti devirmeye teşebbüs ettikleri iddiasıyla 103 kişi hakkında açılan davanın 78 duruşması sona erdi. Orgeneral Çevik Bir’in avukatlarından Ümit Kara, son Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantılarından sonra Genelkurmay Başkanlığı’nda Batı Çalışma Grubu’na benzer bir grup kurulduğunu söyledi.

Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam eden davanın 78. Duruşması perşembe günü sona erdi. Tanıkların dinlenmesinin ardından mahkeme avukatların taleplerini aldı. Söz alan Çevik Bir'in avukatı Ümit Kara, 30 Ekim 2014 tarihli MGK’da alınan tavsiye kararı, 24 Kasım 2014 tarihinde toplanan Bakanlar Kurulu tarafından benimsenerek ‘Paralel Yapı’ iç tehdit olarak kabul edilmiştir. 26 Şubat 2015 tarihinde konuyla ilgili çalışmalar yeniden ele alınmış ve müdahale tedbirleri somut olarak belirlenmiştir. Son olarak 29 Nisan 2015 tarihli MGK toplantısında ‘Paralel Yapı’ kavramı açık şekilde toplantı tutanaklarında yer almış ve Milli Güvenlik Siyaset Belgesi’ne girmiştir.” dedi.

Kara, bu kararların ardından Genelkurmay Başkanlığı’nda BÇG’ye benzer bir grup kurulduğunu söyledi. Müvekkili Çevik Bir adına Genelkurmay’dan bu grup adına bilgi isteme kanunu yolu ile başvuruda bulunduğunu belirten Kara, konunun 'devlet sırrı' kapsamında olduğu gerekçesi ile Genelkurmay tarafından reddedildiğini ifade etti.

Kara ayrıca mahkeme aracılığı ile MGK kararlarının celbini istedi ama mahkeme bu talebi reddetti.