Çorum’un İskilip ilçesine bağlı Eskiköy’de ceviz büyüklüğünde dolu yağışı etkili oldu. Yaklaşık 2 saat süren dolu yağışı, ekili alanlara ve evlerin çatılarına zarar verdi. Dolu ile köyün çevresindeki yaklaşık bin dönümlük arazi zarar gördü.

Eskiköy’de yaz ortasında yaşanan dolu yağışı şoke etti. Yaklaşık yarım metreyi geçen dolu yağışı nedeni ile araçlar yolda kaldı. Yaz ortasında adeta kış çilesi yaşanırken köy civarında bin dönüme yakın ekili arazi zarar gördü. Çatılardan akan sularla bazı evlerin içi su ile dolarken köy ve arazi, dolu yağışı nedeniyle bembeyaz bir örtüye büründü. Yağan dolunun büyüklüğü adeta ceviz kadardı.

Eskiköy'ün İmamı, köylerinin son 100 yılın en büyük felaketi ile karşı karşıya kaldığını söyleyerek, “Dolu yağışı yaklaşık 2 saat sürdü. Ekili arazilerde hiçbir şey kalmadı. Ekili arazilerimiz biçerdöverin tarlayı biçipte çıktığı hale geldi. Yarım metreye yakın dolu yağdı." dedi. Son 100 yılın felaketi ile karşı karşıya kaldırklarını belirten köy sakinlerinden Kadir Yumuk, evlerin çatılarından akan sular evlerin içine dolduğunu kiremitlerin kırıldığını evin içine sular aktığını yukardan gelen suların evin alt kısımlarını doldurduğunu ve metrelerce dolunun evin önünde biriktiğini mağdur olduklarını ifade etti.

Dolu yağışının ardından köydeki bağ ve bahçeler de büyük zarara uğrarken meyve bağlarındaki yapraklardan geriye kuru dallar kaldı. Köylüler, yetkililere çağrıda bulunarak, mağduriyetlerin giderilmesini istedi.