Çevre eski Bakanı İmren Aykut, Kozan ve yöresinde zeytinciliğin geliştiğine dikkat çekerek, Türkiye’de zeytin dikiminin sınırlandırılmaya çalışıldığını söyledi.

Kendisinin de Kozanlı olduğunu, çocukluğunun burada geçtiğini ve fırsat buldukça ilçeye geldiğini belirten İmren Aykut, eski mesai arkadaşı olan Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk'ü makamında ziyaret etti. Yeni görevinde Öztürk'e başarılar dileyen Aykut, "Musa Öztürk'ün Kozan’a çok büyük ve önemli hizmetler vereceğine inanıyorum.” dedi.

Kozan ve yöresinde zeytinciliğin geliştiğine dikkat çeken Aykut, Türkiye’de zeytin dikiminin sınırlandırılmaya çalışıldığını ifade etti. Dikilen zeytin fidanlarının uydudan takip edildiğini söyleyen eski Çevre Bakanı İmren Aykut, “Kozan’a gelirken yol boyunca geniş zeytin bahçeleri gördüm, demek ki bu bölge narenciye kadar zeytin üretimine de elverişli. Avrupa Birliği yeni zeytin ağacı dikilmesini istemiyor. Bu yüzden zeytin dikimi ülkemizde sınırlandırılmaya çalışılıyor. Ekilen zeytin ağaçları uydu aracılığı ile sayılıyor, fazlasına izin verilmiyor. Ama Kozan’da gördüğüm geniş zeytin bahçeleri beni hem sevindirdi hem de umutlandırdı. Çünkü diğer ürünlere göre zeytinin istikbali daha sağlam.” diye konuştu.

Kendisini ziyarete gelen eski mesai arkadaşını misafir etmekten dolayı çok mutlu olduğunu belirten Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk de İmren Aykut’un Kozan ve bölgeye çok faydalar sağladığını vurguladı. Aykut’un, Kozan’ın yetiştirdiği en büyük bürokratlardan olduğunu söyleyen Başkan Öztürk, “Sayın Bakanımız, devlet kademesinde görev almış Kozan’ın yetiştirdiği en büyük bürokratlardan biridir. Görev yaptığı yıllarda Kozan ve yöresi her konuda onun desteğini aldı. Sayın Bakan'ın, Kozan’a hayırlı bir evlat olduğuna inanıyorum.” diye ifade etti.