Türk İmar Sen Adana Şube Başkanı Zakir Akbilmez, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda gerçekleştirilen rotasyon uygulamalarının zulme dönüştüğünü savundu.

Zakir Akbilmez yaptığı açıklamada Bakanlığın Personel Dairesi Başkanlığı’nın personellerin 'hukuksuz' atama ve yer değiştirmeleri ile uğraştığını, bu durumun ise kurum çalışanlarını huzursuz ettiğini iddia etti.

Atama ve yer değiştirme yönetmeliğini sürekli değiştirerek belli kesim çalışanların taleplerinin karşılandığını ve ayrımcılık yapıldığını öne süren Akbilmez, “Unvan değişikliği sınavı ile diğer bölgelere atanan personeller için yönetmelik değiştirilerek bir defaya mahsus olmak üzere çalıştıkları illere atamaları yapıldığını yapıldı. Ama rotasyon uygulamasından hiçbir şekilde vazgeçilmemiştir. Bakanlık çevre ve şehirleşme ile ilgili politikalar üretmek yerine çalışanların düzenlerinin bozulması, sürgünler, geçici görevlendirmeler ile bakanlığın çalışanlarının tüm düzenlerinin bozulmasına neden olmuştur.” diye konuştu.

Söz konusu yönetmelikten dolayı devletine 25 yıl ve üzeri hizmet eden ve yeni memurlara öğretmen olan kamu çalışanlarının 'perişan edildiğini' vurgulayan Zakir Akbilmez, bu çalışanların aile birlikteliklerinin kalmadığını ve daha büyük aile facialarının yaşandığını dile getirdi. Bu durumlardan dolayı kamu çalışanlarının ya emekliliklerini istediğini ya da aile birlikteliklerine son vermek durumunda kaldığına işaret eden Akbilmez, “Ayrıca kamu çalışanlarının mazeretleri bile hukuksuzca reddedilmiştir. Bu yapılan hukuksuzlukları reddediyor ve kınıyoruz. Devletimizin vatandaşlarıyla, çalışanlarıyla karşı karşıya gelmemelerini istiyoruz.” dedi.

Bir çok bakanlıkta rotasyon uygulamasına son verildiğini anlatan Zakir Akbilmez şunları söyledi: “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı hala bu zulme devam etmektedir. Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın İdris Güllüce’den ivedi olarak çözüm bekliyoruz. Bakanlıkta 25 yıldan dolayı rotasyon uygulanan ve mağdur olan kamu çalışanlarının sorunlarını ivedi olarak çözüme kavuşturun. Eş durumu, sağlık durumu tayini ile ataması yapılan çalışanları bir defaya mahsus olmak üzere normal atama yapılmış gibi kabul ederek kamu çalışanlarının hayır duasını alın.”