Çevreci profesör olarak tanına Orhan Kural, İstanbul'daki 30 metrekarelik ofisine gelen 34 bin liralık elektrik faturası yüzünden hapse girecek.

Basında ilginç eylemleriyle tanınan İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Orhan Kural'ın, Fatih ilçesi Hakkı Keresteci Sokak numara 50'de bulunan 30 metrekarelik ofisine, 34 bin lira elektrik faturası geldi. Kural, elektronik posta hesabından mail takipçilerine gönderdiği mesajda, hayatı boyunca haksızlıklara karşı mücadele ettiğini ve masumları korumaya çalıştığını söyledi. Ofisine 34 bin TL elektrik borcu geldiğini belirten Kural, “Oysa ki her ay saatimizin gösterdiği miktar otomatik olarak banka tarafından ödenmektedir. 3 gündür çok sayıda BEDAŞ yetkilisiyle görüştüm, yüzlerce telefon konuşması yapıldı. Ve şu ana kadar herhangi bir sonuç yok. Bu miktar benim 7 aylık profesör maaşıma tekâbul etmektedir. Ve lütfen araştırın, bugüne kadar her vergimi ilk ödeyenlerdenim. Devlete hiç bir zaman bir kuruş bile borcum olmamıştır.” dedi.

“GÜÇELERİ BENİM GİBİ VATANDAŞLARA MI YETİYOR”

Kural, “Acaba güçleri sadece benim gibi vatandaşlara mı yetiyor?” diye tepki gösterdiği açıklamasına şöyle devam etti: “İlginçtir, bu ceza bana Perşembe günü (31 Mart 2015) sabah 9.30’da bildirildi. Ve 10.30’da tüm Türkiye’nin elektriği kesildi (yorum yok)! 6 nisan Pazartesi günü saat 14.00’te cezanın geldiği dernek ve konsolosluk binamızın önünde, hapse girmeden önce bir açıklama yapacağım.” diye konuştu.

“SOKAKTA BAKTIĞIM HAYVANLAR VAR, ONLARA BAKAR MISINIZ”

Tek üzüntüsünün evde, okulda ve sokakta baktığı hayvanlar olduğunu dile getiren Kural, “Bu süre içinde nasıl beslenecekler? Bu konuda yardımcı olacak olan olursa sevinirim. Onlardan endişe duyuyorum. Bu konuda yardımınıza ihtiyacım var.” çağrısında bulundu.