İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan bir grup çevreci, Kısırkaya ve Pendik'te yaşanan hayvan ölümlerine neden olduğu gerekçesiyle belediyeyi protesto etti. Grubun belediyenin giriş kapısında slogan atarak pankart açması, gerginliğe sebep oldu.

Vezneciler metro durağında toplanan bir grup çevreci, İstanbul’da Kısırkaya ve Pendik'te yaşanan hayvan ölümlerine sebep olduğu gerekçesiyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni protesto etti. Eylemciler, yanlarında getirdikleri evcil hayvanlarıyla birlikte ‘İnsan hayvan yan yana toplama kamplarına isyanda’, ‘Durma haykır ölüm yasasına hayır’ yazılı pankartlarla sloganlar atarak İstanbul Büyükşehir Belediyesine yürüdü. Burada toplanan grup, bir süre slogan attıktan sonra basın açıklaması yaptı. Çevik kuvvet polisleri, belediyenin önünde geniş güvenlik önlemi aldı.

Grup adına yapılan basın açıklamasında, “Sokak hayvanlarını katletmeye, kenti yağmalamaya ant içmiş kötülüğün merkezindeyiz. Kentsel dönüşüm adı altında mahalleleri yerinden eden insanların barınma hakkını gasp eden mega projeler ile koruları ormanları ve tüm yeşil alanları yok eden binlerce kimsesiz hayvanları toplatıp oto yola insansız alanlara atan kurumun önündeyiz. Bütün bunlara sebep olan kurum İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin önündeyiz. Kısırkaya yalnızca on binlerce hayvanın şehrin yağmalanması sürecinde itlaf edilecek bir toplama kampının adı değildir. Aynı zamanda 3.havalimanı ve 3.köprü projeleri ile birlikte tüm İstanbul’u besleyen kuzey ormanları eko sisteminin kurban ediliş sürecinin diğer ayağıdır. Bizler Kısırkaya toplama kampına ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin tamamında yürüttüğü katliamlara karşı mücadele ederken Kadir Topbaş yüzölçümü Kısırkaya’nın kine yakın bir itlaf merkezinin de Pendik’te inşasına başlayacaklarını açıklamıştır.” denildi.

Eylemin ardından grubun, belediyenin giriş kapısında pankart açarak slogan atması kısa süreli gerginliğe neden oldu. Bir süre burada slogan atan grup, olaysız şekilde dağıldı.