Türkiye’de farklı platformlarda faaliyet gösteren çevreciler, 'dünyada nükleere yer yok' sloganıyla eş zamanlı yürüyüş düzenledi. Yürüyüşlerde nükleer tehlikesine dikkat çekildi.

Çevreciler Diyarbakır, İstanbul, Ankara, Mersin, Sinop, İğneada, Samsun, Batman, Kıbrıs, Yunanistan ve Gürcistan'da 'dünyada nükleere yer yok' sloganıyla eş zamanlı açıklama yapıp yürüyüş düzenledi. Eylemin Diyarbakır ayağını ise Amed Ekoloji Meclisi üyeleri yaptı. Yenişehir ilçesi Sanat Sokağı’nda bir araya gelen meclis üyeleri önce basın açıklaması yaptı sonra yürüyüş düzenledi.

Amed Ekoloji Meclisi Başkanı Ferat Demiroğlu, yapılması planlanan nükleer santrallerin Karadeniz, Akdeniz, Trakya’nın eşsiz doğasının yok olmasına neden olacağını savundu. Demiroğlu, “Başta Türkiye topraklarını radyasyon ve nükleer atıklarla zehirleyeceği ve tüm dünyayı tehdit edeceği bilinciyle eş zamanlı olarak sokaklardayız.” dedi. Hakların ve bilim insanlarının tüm itirazlarına rağmen 'antidemokratik, sahte ve halktan gizlenen rapor ve süreçlerle nükleer santral projelerinin' dayatıldığını öne süren Demiroğlu, “ Bu kirli süreç seçime giden Türkiye’de AKP iktidarı tarafından bir propaganda malzemesi olarak kullanılmakta, nükleer santrallerin olumsuz yönleri halktan gizlenmektedir. Felaket insanları şirin olarak gösterilmektedir.” ifadelerini kullandı.

Basın açıklamasının ardından Ofis semtinde yürüyüş yapan çevreciler, daha sonra dağıldı.