Beşiktaş'ta 'Dünya Çevre Haftası' nedeniyle bazı sivil toplum kuruluşları yaşanan çevre katliamlarını protesto etti. Getirdikleri klozetlerin üzerine oturan eylemciler, inşaat sektöründeki rant nedeniyle yeşil alanların yok edilmesini kınadı.

Beşiktaş Meydanı’nda toplanan bir grup sivil toplum örgütü üyesi, Dünya Çevre Haftası nedeniyle Türkiye’de inşaat sektöründeki rant nedeniyle yaşanan çevre katliamlarını protesto etti. Ellerinde çeşitli pankartlar taşıyan grup, yanlarında getirdikleri klozetlerin üzerine oturarak eylem yaptı. Göstericiler rantı simgelemek için kağıtlara basılmış dolarları ve Euro’ları yerlere saçtı.

Eylemin ardından yapılan açıklamada, “Dünya çevre haftası nedeniyle kutlamıyoruz kınıyoruz. Çünkü siyasi partilerin yaklaşımlarını görüyorsunuz. Oysa bu yaşadığımız gezegen hepimizin. Hepimiz ortak paydada buluşmak zorundasınız. Türkiye’de 2 milyon hektar deniz dolduruldu. Deniz doldurularak alanlar elde edilmeye çalışılıyor. 5-10 milyar ağaç dikdik diyorlar ama 2-3 milyon ağaç kesildi ama 5-10 milyon ağacın esamesi okunmuyor. Kent yağması olağan hızıyla devam ediyor. Kentsel dönüşüm bir türlü yapılamıyor. Dolayısıyla burada büyük bir yanlışlık ve karmaşa yaşıyoruz. İstanbul yaşanmaz hale geldi. Giderek otomobiller artıyor. Yani topyekün bir yağmanın içerisindeyiz.” denildi.

Protestonun ardından grup olaysız şekilde dağıldı.