Kırşehir Valisi Necati Şentürk, çevreyi dikkate alan, dengeyi bozmayan bir kalkınma modelinin uygulanması gerektiğini ifade etti. Şentürk, Gelecek nesillere toprağı, suyu, havası daha temiz bir dünya bırakmalıyız.

İl Çevre ve Şehircilik Müdürü Necmettin Şeker başkanlığındaki heyet, 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısı ile Kırşehir Valisi Necati Şentürk'ü ziyaret etti. Ziyarette konuşan Vali Şentürk, toplumda farkındalık oluşturmak amacıyla 'Çevre Günü'nün kutlandığını belirtti. Şentürk, "Çevreyi ve insanı dikkate almayarak havayı, suyu ve toprağı zehirleyen bir sanayileşme modeliyle doğanın dengesi her geçen gün daha çok bozuluyor. Kaynaklar kötü ve hor bir şekilde kullanmaya devam edilirse ciddi bir tehlikeyle karşı karşıya kalacağız. Çevrenin korunması için tüm ülkeler ortak bir anlayışla hareket etmelidir. İnsanlar, sağlıklı ve dengeli bir çevrede yaşama hakkına sahipler. Çevreyi dikkate alan, çevreyi ve çevrede bulunan dengeyi bozmayan sürdürülebilir bir kalkınma olmalıdır." dedi.

Çevreyi gelecek nesillere temiz ve yaşanabilir bir şekilde aktarmamız gerektiğini vurgulayan Şentürk, "Gelecek nesillere toprağı, suyu, havası daha temiz bir dünya bırakmalıyız. Toplumda çevre bilincini oluşturmaktaki en etkili yol ise eğitimdir. Çocuklarımıza, çevre konusunda güzel şeyler yapmayı öğretmeliyiz. Suyu daha fazla olan yeşili daha fazla olan, toprağı daha bereketli olan, florası daha zengin bir Kırşehir için ilimizdeki orman varlığını da arttırmalıyız.” ifadelerini kullandı.

Daha sonra Vali Necati Şentürk, Garnizon Komutanı J. Alb. Murat Bulut, İl Emniyet Müdürü Sıtkı Akgül ve diğer protokol, Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında AS-ÇED tarafından Kültür Müdürlüğü Galeri Salonu'nda açılan doğa fotoğrafları sergisini gezdiler.