Adana'nın Ceyhan ilçesinde belediyeye ait hayvan barınağında 500'e yakın köpeğin itlaf edildiği iddiaları Kimsesiz Hayvanları ve Doğayı Koruma Derneği (KİHAYKO) ve Adana Barosu Hayvan Hakları Komisyonu'nu harekete geçirdi.

Ceyhan'a gelen KİHAYKO temsilcileri, Ceyhan Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu, itlaf edilerek barınak yanındaki boş alana gömülen yüzlerce köpeğin tespiti için kazı çalışması ve inceleme yapılmasını istedi.

Ceyhan Kaymakamlığı'na da resmi suç duyurusu yapan temsilciler, daha sonra basın eşliğinde Ceyhan Belediye Barınağına geçti. Hayvanların öldürülerek gömüldüğü iddia edilen alanda incelemeler yapan heyet, basın açıklaması yaptı. KİHAYKO Başkanı Metin Yıldırım ve Adana Barosu Hayvan Hakları Komisyonu Başkan Yardımcısı Avukat Ali Mert, uzun zamandır Ceyhan'da köpeklerin itlaf edilerek öldürüldükleri konusunda kendilerine şikayetler ulaştığını belirtti. Metin Yıldırım, hiç kimsenin, ağzı dili olmayan sokak hayvanlarını öldürme veya kötü muamele ile cezalandırma hakkına sahip olmadığını, sorumlular bulunana kadar konunun takipçisi olacaklarını dile getirdi.

Heyet Adana Orman Su İşleri 7. Bölge Müdürlüğü yetkilileri ile de görüştü. Kuruma resmi şikayet dilekçesi veren heyet, itlaf iddialarının olduğu alanda bir an önce kazı yapılması talebinde bulundu.