Adana’nın Ceyhan ilçesinde yaşayan Şanlıurfalı Koldaş ailesi, 16 gündür kayıp olan 22 yaşındaki oğullarından haber alamıyor. Tansiyon ve şeker hastası olan 51 yaşındaki anne Zeynep Koldaş “Oğlum gelmeden ilaçlarımı almam.” diyor.

Ceyhan’da bir fırında çalışan Berat Koldaş, 13 Ocak Salı günü ailesiyle birlikte kahvaltı yaptıktan sonra “Bir işim var, hemen geliyorum” diyerek motosikletiyle evden ayrıldı. Akşam eve gelmeyen Berat’ın, telefonuna da ulaşılamayınca Koldaş ailesi durumu polise bildirdi. Emniyet ekiplerinin gece yaptığı aramada gencin kullandığı motor Ceyhan Otogarı’nda bulundu. Yapılan araştırma sonucu Berat Koldaş’ın bilet alıp Gaziantep’e gittiği öğrenildi. Koldaş’ın Gaziantep’te güvenlik kameralarında otogarda otobüsten indiği görülüyor ama daha sonra nereye gittiği tespit edilemiyor.

Acılı aile 16 gündür oğullarından gelecek müjdeli bir haberi bekliyor. Tansiyon ve şeker hastası olan Zeynep Koldaş oğlunun kaybolduğu gün kendisine biten ilaçlarını alacağını belirtti. Anne Koldaş haber alınamayan oğlu gelene kadar ilaçlarını içmeyeceğini ifade etti. Anne Zeynep Koldaş, “Oğlum o gün kahvaltı yaptık sen motora bindin gittin bana hiçbir şey demedin. Oğlum o gün benim ilaçlarımı alacaktın. İlaçlarım kalmadı. Bak ben tansiyon, şeker hastasıyım sen gelmeden, o ilaçları almadan ben ilaç içmem.” diye gözyaşı döktü.
50 yaşındaki baba Muzaffer Koldaş da tarım işçiliği yaptığını, 5 çocuğunda en küçüğü olan Berat’ın da fırında çalışarak küçüklüğünden beri eve ekmek getirdiğini ifade etti. Muzaffer Koldaş, “Oğlum mahalleli tarafından çok sevilen biriydi. Kötü alışkanlıkları olan biri de değil hatta sigara bile içmez. Nereye, ne için gitti bilmiyoruz. Neden bunu yaptı bilmiyorum. Düşmanımız yok, kimseden de şüphelenmiyoruz. Biz gariban bir aileyiz. Kendi yağında kavrulan insanlarız. Öyle malımız mülkümüz de yok. Oğlumun nerede olduğunu çok merak ediyorum.” ifadelerini kullandı.

15 gündür kaybolan Berat Koldaş’a abisinin kızı 7 yaşındaki yeğeni Zeynep de gelmesi için çağrıda bulundu. Yeğen Zeynep Koldaş, amcasını çok sevdiğini ve çok özlediğini belirterek, “Berat amca seni çok seviyorum. Ne olursun neredeysen gel.” şeklinde duygularını belirtti.

Ceyhan Emniyeti kaybolan 22 yaşındaki Berat Koldaş için arama çalışmalarını sürdürüyor.