İzmir Halıcılar ve Yer Döşemecileri Derneği (HALIMDER) yönetimiyle İzmir Ticaret Odası (İZTO) sektör komitesi üyelerinden oluşan 13 kişilik heyet, Almanya’da Frankfurt, Hannover ve Münih şehirlerinde düzenlenen fuarlara katılarak incelemelerde bulundu. HALIMDER Başkanı ve İZTO Meclis Üyesi Abdullah Naci Ölçen, Frankfurt Ticaret ve Sanayi Odası’nı da ziyaret ettiklerini belirterek, “Fuar ziyaretleriyle önemli kazanımlar sağladık. Bu fuarları izlemek, sektörün uluslararası gelişimini görmek açısından bize büyük fırsatlar sunuyor. Bu şekilde üyelerimize de doğru rehberlik edebiliriz.” dedi.

Fuarlarda Türk firmaların da stant açtıklarını aktaran Ölçen, şunları kaydetti: “Frankfurt Heimtextil fuarında üç, Hannover Domotex fuarında iki, Münih Bau fuarında ise bir sektörel firmamız stant açtı. Heimtextil’de duvar kağıdı, duvar kaplamaları, stor, jaluzi ve perde, Domotex’te el halısı, zemin kaplamaları, karo plaka, halı, laminat ve lamine parke, plastik ve hediyelik paspaslar, Bau’da PVC yer döşemeleri, yapıştırıcı, masif parke ve DEG zemin kaplaması sektörlerini temsil ettik.”

Modern çağın erişim imkânlarına rağmen ihtisas fuarlarının önemini koruduğuna dikkat çeken Ölçen, “Sektörümüzdeki gelişmelerin izlenebilmesi, üyelerimizin pazar payının arttırılması için ihtisas fuarlarına ayrı bir değer veriyoruz.” dedi. İzmir ve Ege Bölgesi’nde pazar ve potansiyelin sınırlı olduğunu belirterek, “Üyelerimizin refah seviyelerini arttırmak, iş hacimlerini geliştirmek için yeni pazarlar bulmalıyız. Bu düşüncelerle İzmir Ticaret Odası’ndaki komite başkanlığı ve meclis üyeliği görevlerim boyunca ihtisas fuarlarını takip etmeye ve meslektaşlarımızın bu fuarlara katılımlarını sağlamaya özen gösterdim. Bu konuda da başarılı olduk.” şeklinde konuştu.