İstanbul Esenler Otogarı'nda dün Mardin’den gelen otobüsten iner inmez bıçaklı saldırıya uğrayarak yaralanan Ceylan İnal'ın Mardin’in Mazıdağı ilçesine bağlı Kocakent köyünde yaşayan amcası, eniştesinin yeğenini zorla kaçırdığını söyledi. Köyde yaşayan aile sessizliğini korurken, Ceylan İnal'ın babasının olaydan sonra gözaltına alındığı ortaya çıktı. Babanın Mazıdağı Adliyesi'ne sevk edildiği öğrenildi.

Mazıdağı ilçesine bağlı Kocakent köyünde yaşayan Ceylan İnal’ın amcası Emin İnal, yeğeninin eniştesi tarafından zorla kaçıldığını belirterek, yaşanan olayın ardından çok üzgün olduklarını belirtti.

Geçen cuma akşamı saat 19.00 civarında Hamdullah Ayaydın'ın kayınpederinin Kocakent köyündeki evine ziyarete geldiğini belirten amca İnal, "Hamdullah, 1 yaşındaki kızını yanına alarak 'Karım hasta, çocuk durmuyor, baldızımı yanıma alabilir miyim?' diye kayınpederinden izin istemiş. Kardeşim de kızını damadı ile birlikte gönderdi. Hamdullah ve yeğenim saat 11.00 civarında Kızıltepe'de oturduğu eve geliyor. Ufak kızı annesine veriyor. Baldızı da arabada kalıyor. Ablası onu görmüyor. Kızı alıyor sabaha kadar onunla kalıyor. Öncesinde babası Hamdullah'ın eşi olan kızını arıyor, 'Kızım geldi mi?' diye Kızı da kardeşinin ve kocasının sabahtan beri eve gelmediğini söylüyor. Saat 11.00 civarında Hamdullah ve yeğenim eve geliyor. Kız kardeşi bakıyor ki kardeşi arabanın içinde oturuyor. Aralarında kavga çıkıyor. Hamdullah kayınpederini arıyor ve 'Kızın başlık parası ne kadar? diye soruyor. Kızın babası da olaya çok kızıyor. Ondan sonra Hamdullah kızı kaçırıyor. Bunun üzerine kızın babası gece yarısı karakola şikayette bulundu. Hamdullah’ın eşinin bir yaşında çocuğu var ve şu anda 3 aylık hamile durumdadır." dedi

"HAMDULLAH AYAYDIN'IN AİLESİ CENAZEYİ İSTEMİYOR"

Öte yandan İstanbul Esenler Otogarı'nda dün Mardin’den gelen otobüsten iner inmez bıçaklı saldırı sonucu öldürülen TIR şoförü Hamdullah Ayaydın'ın ailesinin, cenazenin Kızıltepe ilçesine getirilmesini istemediği öğrenildi.

Ayaydın’ın ailesinin, bu olaydan sonra cenazeyi Kızıltepe'ye istemediklerini ve taziye kabul etmeyeceklerini yakınlarına söyledikleri belirtildi. Ayaydın’ın cenazesinin dayılarının bulunduğu Diyarbakır'da defnedilebileceği kaydedildi.