Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde sınır hattında kurulu bulunan radar sistemi, çatışmaların yaklaştığı Akçakale sınırına nakledildi. IŞİD ile PYD arasında çatışmaların sürdüğü sınıra askeri sevkiyat ise sürüyor.

En son 21. Zırhlı Tuğay Komutanlığında bakımdan geçirilen 4 tank sınır hattına sevk edildi. Ceylanpınar sınır hattındaki radar sistemi ve personeli, çatışmaların yaklaştığı Akçakale sınırına nakledildiği bildirildi.

IŞİD’in Kobani’den püskürtülmesinin ardından IŞİD ile PYD öncülüğündeki Kürt gruplar arasında çatışmalar kırsala yayıldı. Kobani’nin 3 tarafında çatışmalar sürerken PYD’nin IŞİD kontrolündeki Telabyat’a saldırmaya hazırlandığı bildirildi. Akçakale sınırına birkaç kilometre yaklaşan çatışmalar nedeniyle askeri personel ve teçhizatın çatışmaların yaşandığı Akçakale-Suruç arasına sevk edildiği öğrenildi. Bu kapsamda 21. Zırhlı Tuğay Komutanlığında onarıma alınan tanklar onarım işleminin ardından sınıra sevk edildi.

Radar sistemleri ile sınır ötesindeki gelişmeler takip edilirken tank ve obüsler ise sınır hattında teyakkuzda bekletiliyor.