Yozgat Emniyet Müdürlüğü tarafından Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında durdurulan sürücülere polisler karanfil sürprizinde bulundu.

Esentepe Mevkii Bölge Trafik Müdürlüğü Kavşağında yapılan uygulamada polis ekipleri durdurdukları sürücülere karanfil vererek trafik haftasının önemine dikkat çekti. Komiser Ersin Aydınalp, İl Emniyet Müdürü Saim Akpınar’ın öncülüğünde bir takım faaliyetlerde bulunduklarını belirterek, “Amacımız, bu etkinlikleri sadece 1 haftaya sıkıştırmak değil yılın 12 ayı boyunca bu faaliyetleri sürücülere uygulamak. Bu bilinci artırmak suretiyle Karayolu Güvenlik ve Trafik Haftası münasebetiyle sürücülere karanfil dağıttık. Her zaman bizlerden bekledikleri şeylerin dışına çıkarak karanfil dağıtıyoruz ve sürücülerin daha da bilinçlenmesini sağlıyoruz.” dedi.

Meydana gelen kazalarda can ve mal kaybının yaşandığını vurgulayan Aydınalp, “Sürücülerin ve araçta bulunanların mutlaka emniyet kemerlerini kullanmaları ve güvenli, sağlıklı bir şekilde yolculuk yapmaları konusunda sürücülerimize uyarılarda bulunuyoruz. Bu uygulama halkımızın güven ve huzur içinde gidecekleri yerlere kazasız belasız ulaşmalarını sağlamaya yönelik bir uygulama. Aslında trafik cezası değil de sürücülerimize her zaman karanfil vermek istiyoruz. Sürücülerimiz karanfil almalarını ilk önce şaşkınlıkla karşılıyor ama daha sonra bu uygulamadan memnun kalıyorlar.” diye konuştu.