Ankara’da cezaevinden kaçan firari, AŞTİ’de kaçmak üzereyken yakalandı. Yakalanacağını anlayan şahıs, kendini bulunduğu yerden aşağıya atmaya çalıştı. Firari şahsı polis memuru kurtardı.

Olay, dün saat 17.00 sıralarında Ankara Şehirler Arası Otobüs Terminali’nde meydana geldi. İddiaya göre çocuk ıslah evinden kaçan bir şahıs, AŞTİ’ye gelip otobüsle şehir dışına çıkmak istedi.

Şahsın yaptığı telefon konuşmasından sonra gelen ihbarla yeri tespit edildi ve polis ekipleri, şahsı yakalamak için harekete geçti. Şahsın eşkâlini alan polis, AŞTİ’de şahsı aramaya başladı. Yaklaşık bir buçuk saat sonra yunus ekipleri aniden aradıkları şahısla karşılaştı. Yanında bir arkadaşıyla AŞTİ’ye gelen şahıs, ekiplerin kendisini fark ettiğini görünce kaçmaya çalıştı. Kaçamayacağını anlayınca da kendisini bulunduğu noktadan aşağıya atmaya kalkıştı. Şahsı kolundan yakalayan polis memuru, olası intihar girişimini engelledi. Ekipler, yakaladıkları şahsı ilk önce sağlık raporu almak için hastaneye götürdü. Ardından şahıs, işlemleri yapılmak üzere çocuk büroya sevk edildi.