İzmir’de cezaevi firarisi olan ve 23 dosyadan 38 yıl 8 ay kesinleşmiş hapis cezası ile aranan şahıs, oto hırsızlığı operasyonunda yakalandı.

Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlığı Büro Amirliği ekipleri, M.K. isimli şahsın hasarlı arabaları satın alıp motor ve şase numaralarını çalıntı otolara uyarlayarak, "change oto" tabir edilen şekilde piyasaya sürdüğü yönünde bilgiye ulaştı. Yapılan araştırmaların ardından Seferihisar bölgesinde düzenlenen operasyonda M.K., "change" olduğu anlaşılan iki otomobille birlikte yakalandı. Ekiplere sahte kimlik gösteren M.K.’nin, parmak izinden gerçek kimliği tespit edildi. Cezaevi firarisi olmasının yanısıra 23 dosyadan 38 yıl 8 ay kesinleşmiş hapis cezası ile arandığı belirlenen M.K., tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Öte yandan Bornova ilçesinde şüphe üzerine durdurulmak istenen sürücü Ç.G., arabadan inerek kaçmaya başladı. Kısa süren kovalamaca sonucu yakalanan şahsın sahte kimlik kullandığı, arabada da başka arabaya ait bir çift plaka bulunduğu tespit edildi. Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlığı Büro Amirliği'nce yapılan araştırmada bahse konu plakaların çalıntı olduğu, bir gün önce Bornova bölgesinden yine Ç.G. tarafından çalınarak Kemalpaşa civarında ormanlık bir alana saklanan arabaya ait olduğu saptandı. O araba da bulunarak, teknik incelemenin ardından sahibine teslim edildi. Şüpheli Ç.G., işlemlerinin ardından sevk edildiği mahkeme tarafından tutuklandı.