Kocaeli'nin İzmit ilçesinde, Kandıra 1 Nolu F Tipi Cezaevi Müdürü İsmet Aktürk'ün ölümüyle sonuçlanan suikastı düzenleyen kişilerin kullandığı otomobil, bugün olay yerine yaklaşık 2 kilometre uzaklıkta ağaçlık alanda terk edilmiş bulundu. Plakasının sahte olduğu belirtilen otomobil detaylı incelemeye alındı. Polis ekipleri, suikastı aydınlatmak için özel ekip oluşturdu.

İzmit'in Yeşilova semtinde dün saat 08.30 sıralarında meydana gelen olayda, evinden cezaevine gitmek için yola çıkan İsmet Aktürk'ün içinde bulunduğu ve makam aracı olarak kullandığı hafif ticari aracın yanına yaklaşan kırmızı renkli bir otomobilden tabancayla ateş açıldı. Aracın kaportasını delen 4 kurşundan 3'ü vücuduna isabet eden İsmet Aktürk ağır yaralanırken, aynı zamanda infaz koruma memuru olan şoförü onu hemen Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne götürdü. Ameliyata alınan Aktürk, doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamadı.

45 DAKİKA IŞIKLARDA BEKLEMİŞLER

Olayın ardından geniş çaplı soruşturma başlatan Kocaeli Emniyet Müdürlüğü bünyesinde özel bir ekip kuruldu. Asayiş, Terörle Mücadele, İstihbarat, Muhabere Şube Müdürlüğü, KOM Şube ve Olay Yeri İnceleme ekiplerinden oluşan özel ekibe İl Jandarma Komutanlığı ekipleri de destek verdi.

Son bir aydır tehditler aldığı iddia edilen Aktürk'ün cinayetindeki ayrıntılarda netleşmeye başladı. Edinilen bilgiye göre, saldırıyı gerçekleştiren şüphelilerin bulunduğu araç, İstanbul’dan geldi. TEM Otoyolu'ndan çıkan araç, İzmit ilçe merkezindeki Solaklar Sapağı'ndaki ışıkları geçtikten sonra yol kenarında cezaevi müdürünün içinde bulunduğu aracı beklemeye başladı. Cinayeti işleyen şahısların en az 3 kişi olduğu tahmin edilirken, cinayet saatinden yaklaşık 45 dakika önce ışıklarda bekledikleri belirlendi.

ARAÇ KANDIRA YOLUNDA BULUNDU

Aktürk'ün aracını gören saldırganlar, araçlarını hemen harekete geçirerek cezaevi aracı ile yan yana geldikleri sırada otomobilde bulunan ve arka koltukta oturan bir kişi tarafından ateş açıldı. Araca 4 kurşun isabet ederken Aktürk’e 3 kurşun geldi. Silahlı saldırı olayını gerçekleştiren şahıslar ise geldikleri araç ile Kandıra istikametine doğru kaçmaya başladı. Olayın gerçekleştiği alandan yaklaşık 1 kilometre uzaklıkta Çayırköy mevkiinde bir tarlaya ağaçların arasına bırakarak kaçtı. Tarla sahibi arsasında bir araç olduğunu görünce hemen jandarmaya haber verdi. Olay yerine kısa sürede tüm emniyet güçleri akın etti. Araç üzerinde detaylı inceleme yapan bomba imha ve olay yerin inceleme ekiplerinin ardından araç Emniyet Müdürlüğü garajına kaldırıldı.

Cinayetin terör olayı olduğu yönünde çalışmalar başlatan emniyetin kurduğu özel ekip ise olay yerinde adeta samanlıkta iğne aramak gibi en ufak ipuçları bulmaya çalıştı. Aracın bulunmasıyla büyük bir detayı yakalayan polis ekipleri şahısların yakalanması için soruşturmayı sürdürüyor.