Silivri’de tutuklu bulunan polislerden Eski İstanbul İstihbarat Şube Müdür Yardımcı Ahmet Öztürk'ün öksüz oğlu Hikmet Öztürk, okula başlarken en çok babasının yanında olmasını istediğini söyledi. Hikmet Öztürk’ün dedesi Mehmet Eser ise damadı ve arkadaşlarının yaşadıklarının birilerinin iktidarını uzatmak için oynadığı sanal bir tiyatro olduğunu ifade etti.

Babasının gözaltına alınmasının ardından önce 4,5 aylık anne karnındaki kardeşini sonra annesi Ayşegül Öztürk’ü kaybeden Hikmet Öztürk dördüncü göz altı sonrasında 23 Temmuz'da tutuklanan babası Ahmet Öztürk’ü ziyaret etti.

Hikmet Öztürk, ilk defa yapılan açık görüş ziyaretine ninesi ve dedesi Mehmet Eser ile birlikte Silivri Cezaevine geldi. Ziyaret sonrası çıkışta konuşan Hikmet Öztürk babasını gördüğü için çok mutlu olduğunu söyledi. Bundan böyle babasını hep ziyarete geleceğini dile getiren Hikmet Öztürk, “Babam bana ne zaman çıkacağını söyleyemedi ama belli değil dedi. Belli olunca söyleyecekmiş. Haftaya yine onunla görüşeceğim.” dedi.

Babasının uzun bir aradan sonra kendisini gördüğü için çok mutlu olduğunu ifade eden Kaya, “Babam bizi gördüğü için çok mutlu olmuş. Zaten o beni çok seviyordu ben biliyorum bunu. Ben de onu çok seviyorum. Okula başlayacağım için çok heyecanlıyım. Okulun ilk gününde babamın yanımda olmasını istedim." şeklinde konuştu.

‘BİRİLERİNİN İKTİDARINI UZATMAK İÇİN OYNADIĞI SANAL BİR TİYATRO”

Yedi yaşındaki torunu Hikmet’i babasını görmeye getiren dedesi Mehmet Eser ise damadı ve arkadaşlarının yaşadıklarının birilerinin iktidarını uzatmak için oynadığı sanal bir tiyatro olduğunu söyledi. Dede Mehmet Eser, “Bütün bunların birilerinin iktidarını uzatmak için oynadığı sanal bir tiyatro olduğunda hiç bir tereddüdüm yok. Bunun izahı için çok derin bir bakış açısına da gerek yok. Aslı astarı olmayan bir tiyatro oynanıyor. Bu insanlar da bunun için burada. Devlet gücü kullanarak, gözdağı vererek yapılacak hiçbir şey yok. Ben daha ziyade Hikmet'e olan bu katmerli durum açısından olaya bakıyorum. Çok zor onun için. Tefekkür dünyası geniş zeki bir çocuk.” dedi.

Damadından övgü ile bahseden Eser, “Bunlar vazife insanı. Geçmişini de bildiğim için, vazifeden sarf-ı nazar edecek insanlar değil bunlar. Ahmet Bey sonuçta cumartesi-pazar çalışan, mesai mevhumu bilmeyen dava adamı. Davadan kastım, memleketin selameti milletin istikbali bakımından fedakarlık yapan, titizlikle çalışan ve herkesin de rahatça tahmin edeceği gibi boğazlarından haram geçmeyen insanlar. Bunlar rafine insanlar. Onda benim gördüğüm o açıdan bir sıkıntı yok da, sonuçta haksız yere biri tiyatro çeviriyor.” ifadelerini kullandı.

Yedi yaşındaki öksüz Hikmet Öztürk, önce 4,5 aylık anne karnındaki kardeşini sonra annesi Ayşegül Öztürk’ü kaybetmişti. Hikmet Öztürk daha sonra ise dördüncü göz altı sonrasında tutuklamasına karar verilen polis babası Ahmet Öztürk’ten ayrı kalmak zorunda kalmıştı.