Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu içerisinde bulunan anaokulundaki minik öğrenciler karne heyecanı yaşadı. Tutuklu annelerinin yanında kalan minikler, diğer aile fertlerinden uzak olmaları nedeniyle buruk bir sevinç yaşadı.

Okulların yarı yıl tatiline girmesi nedeniyle Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu içerisinde bulunan Adalet Anaokulu'ndaki öğrenciler için karne töreni düzenlendi. Bakırköy Cezaevi ve Metris Ceazevi’nden sorumlu Savcı Fuat Arı tarafından düzenlenen organizasyona Bakırköy Cumhuriyet Başsavcısı Selami Hatipoğlu, Bakırköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Emrullah Aydın, İstanbul İl Jandarma Komutan Yardımcısı Haydar Yalın katıldı.

Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okumamasıyla başladı. Anneleriyle beraber Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda kalan minik öğrencilere davetliler tarafından karne ve hediyeler verildi. Diğer aile ferlerinden uzak olan minik öğrenciler buruk bir sevinç yaşadı. Öte yandan minik öğrenciler, öğretmenleri ile birlikte davetliler için şarkılar da seslendirdi.

Cezaevindeki 28 çocuğa karne verdiklerini ifade eden Arı, “Bakırköy Cezaevi ve Metris Cezaevi'nin sorumluluğu benim üzerimdedir. Bugün güzel bir gün. Şubat tatiline çıkıyoruz. Çocuklarda karne alıyorlar. Bizim Bakırköy Adalet Anaokulu'nda da bununla ilgili bir araya geldik. 28 tane çocuğumuza Sayın Kaymakamız, Sayın Valimiz ve Başsavcımızla birlikte hediyelerini ve karnelerini verdik. Güzel bir gün yaşadık. Burada 55 ülkeden 285 tane hanım efendi misafirimiz var. Ben hükümlü tutuklulara misafir diyorum. Annelerinin yanında kalmak zorunda kalan çocuklarımız 0-6 yaş grubu altında olan çocuklar cezaevinde kalabiliyor. Bu grup içerisinde de 2-6 yaş gurubunda olanlar da kreşten yararlanıyorlar.” ifadelerini kullandı.

Programın ardından katılımcılar okul önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.