Daha önce olumsuzluklarla gündeme gelen Osmaniye T Tipi Cezaevi'nde kalan 100 tutuklu ve hükümlüye, Gençlik ve Spor Konfederasyonu Başdanışmanı, şair ve yazar Burak Ballı tarafından şiir terapisi uygulandı. Terapi programıyla hükümlü ve tutukluların toplumla barışık olmasını amaçladıklarını belirten Cezaevi Müdürü Hasan Öz, “Bu projeyle hükümlü ve tutuklu kardeşlerimizi, toplumla barışık bir halde tahliye etmeyi amaçlıyoruz. Yapılan çalışmaların sonucundaki verilere göre bu amacımıza ulaştığımız görüyoruz.” dedi.

Projenin sahibi olan şair yazar Ballı ise, “Şiir terapi projesine, Türkiye’de ilk olarak Adana Kürkçüler Cezaevi’nde başladık. Projemizin bize geri dönüşümü, bir hatıra ormanı oldu. Kürkçüler Cezaevi'ndeki mahkûmlarla bir hatıra ormanı oluşturduk. Yine o cezaevinden çıkan bir arkadaşımızın kitap yazdığını duyduk. Onun kitabını mayıs ayı gibi çıkaracağız. Adana’dan sonra Gaziantep, Osmaniye, Ankara, Çankırı, Eskişehir, Bursa, İzmir ve son olarak Antalya dahil olmak üzere birçok ilde program yaptık, tekrar Osmaniye’ye geldik. Yaklaşık 12 bin mahkûmu ziyaret ettik. Onlarla şiir terapi projesi hakkında fikir alışverişinde bulunduk. Yarınlarımız, geleceğimiz ve çocuklarımız bir sevgi bağı, bir sevgi korteji oluşturduk. Katılanların çoğu projeyi destekliyor. Çok önemli mesajlar alıyoruz. Aldığımız mesajları, Adalet Bakanlığı ve ilgili savcılarımızla paylaşıyoruz. Hattâ projemize katılanların bazıları, 'Ben de sizinle yürüyebilir miyim, ben de sizinle gelebilir miyim?' diyorlar.” şeklinde konuştu.

Konferans salonunda Burak Ballı'nın slayt gösterisi eşliğindeki anlatımını dinleyen tutuklu ve mahkumlar, zaman zaman alkışlayarak, terapiden memnun olduklarını belirtti.