Kayseri kapalı Cezaevinde çeşitli suçlardan yatan kadınlar, yanlarında bulunan 6 yaşın altındaki çocukları için oyun parkı istedi. Kadın mahkumların daha önce talep ettikleri kreşle ilgili olumlu yanıt verilmesine karşın, anneler çocukların kreşe gidiş gelişleriyle ilgili sorunlardan dolayı göndermediler.

Adalet Bakanlığı Kayseri Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğü bünyesindeki cezaevinde 856 tutuklu ve hükümlü bulunuyor. Bunun 802’si erkek, 54’ü kadın. 54 tutuklu ve hükümlü kadınla beraber aralarında 6 yaş altında 8 çocukta bulunuyor. 6 yaş altı olması hasebiyle annesiyle kalan çocukların kreş ve oyun parkı gibi sorunları anneleri tarafından İl İnsan Hakları Kurulu Başkanlığına iletildi.

Cezaevindeki anneler, çocukları için oyun parkı istedi. Daha önce kreşle ilgili taleplerine karşılık cevap verilen annelere, kreş olarak Adliye binası içerisindeki yer gösterildi. Ancak çocukların cezaevinden kreşe gidip gelmeleri ile ilgili başta ulaşım olmak üzere annelerin beraberinde gidememelerinden dolayı olumsuz sonuçlandı. Şimdi anneler çocukları için oyun parkı yapılmasını ve çocukların vakitlerini orada geçirmesi yönündeki talepleri İl İnsan Hakları Kurulu Başkanlığı’nda değerlendirildi. Yine aynı cezaevinde kalan erkek tutuklu ve hükümlülerin, bahçe şeklinde olan ve belirli zamanlarda volta atmak için çıktıkları alanla ilgili talepleri oldu. Bu bölümdeki betonun özelliğini kaybettiği ve toprak olduğu ve asfaltlanması yada beton olması yönünde istekleri oldu.

Kurul, her iki isteği değerlendirerek, taleplerin karşılanması ile ilgili çalışmalar başlattı. Kurul ayrıca Bünyan ilçesine yapılan yeni cezaevi binası ile ilgili de değerlendirmede bulundu. Yeni cezaevinin 2 yıl içerisinde tamamlanacak olması nedeniyle isteklerin karşılanması adına ilgili kurumlarla irtibata geçileceği öğrenildi.