Almanya'nın Aşağı Saksonya Eyaleti Adalet Bakanı Antje Niewisch-Lennartz Paris’te yaşanan saldırıdan snra radikalleşmeyi önlemek amacıyla AGIR adlı bir çalışma grubu kurdu. Radikalleşmeyi engellemede en büyük destekçi Müslüman manevi rehberler olacak. Manevi rehberler ve imamlar İslam’ı doğru anlatarak radikalleşmenin aşılması için çalışacaklar.

Paris’teki saldırı olayı radikalleşmenin daha cezaevlerinde meydana geldiğine dair tartışmaları da beraberinde getirirken, Aşağı Saksonya Adalet Bakanlığı bunu önlemek için çalışma grubu oluşturdu. Aşağı Saksonya Adalet Bakanı Antje Niewisch-Lennartz’ın öncülüğünde AGIR adı altında kurulan uzmanlardan oluşan çalışma grubu, imamların mahkumlara İslamiyeti doğru anlatmasıyla bunun önüne geçmeyi amaçlıyor.

AGIR’ın hazırladığı ön rapordan memnun olduğunu dile getiren Niewisch-Lennartz, “Aşağı Saksonya’da bu konuda sorunların raporda tespit edilmiş olması çok güzel. Savcılık, devlet güvenlik birimleri ile yürütülecek çalışmalarda radikalleşmenin önlemesi ve bırakılmasıyla ilgili programları Müslüman manevi rehberler ve imamlarla yapılacak olması çok doğru bir karar. Bu konuda ileriye yönelik çalışmaları bu temel üzerine inşa edebiliriz.” açıklamasında bulundu.

Yeşiller Aşağı Saksonya Eyalet Milletvekili Belit Onay’da AGIR adı altında uzmanlardan oluşan çalışma grubunun özellikle İslam’ın suistimal edilmesi ve radikalleşmenin önüne geçilmesi ve yine İslam’ın doğru anlatılması için önemli olduğunu belirtti.

Aşağı Saksonya Adalet Bakanlığı Suç Önleme Konseyi’nin himayesinde faaliyet gösterecek, AGIR çalışma grubunda savcılık merkezi çete ve organize suçlarla mücadele, cezaevi, din terörizm ve güvenlik alanından uzmanlardan oluşuyor. Bu çalışma grubu özellikle dinin suistimal edilerek ortaya çıkan terörizmi analiz edecek, mücadele edilmesi için öneri ve tavsiyelerde bulunacak.