Cihan Haber Ajansı ile Cezayir’in önde gelen medya grubu Eş Şuruk (Echorouk) arasında işbirliği anlaşması imzalandı. Afrika’nın önemli ülkelerinden Cezayir’in 600 binlik tirajıyla en çok satan gazetesi, en çok seyredilen haber televizyonu ve en popüler haber sitesini bünyesinde bulunduran Eş Şuruk medya grubu, Cihan Haber Ajansı’na abone olurken, iki medya kurumu bölge haberleri konusunda da işbirliği yapacak.

Eş Şuruk merkez binasında imzalanan anlaşma sayesinde iki kurum, görüntü ve haber alışverişinin yanı sıra reklam ve medya eğitimi alanında da işbirliği yapacak. İmza töreninin ardından bir açıklama yapan Eş Şuruk Medya Grup Başkanı Ali Foudel, Türkiye ve dünyada yaygın haber ağına sahip güvenilir bir kurum olan Cihan Haber Ajansı ile yaptıkları işbirliğinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Foudel, anlaşma vesilesiyle Türkiye ve çevresindeki önemli gelişmeleri Cihan aracılığıyla takip etmeyi ve başka alanlarda da işbirliği yapmayı hedeflediklerini açıkladı.

Başkent Cezayir’deki imza törenine katılan Cihan Haber Ajansı Genel Müdürü Abdülhamit Bilici, bu anlaşma sayesinde Afrika'nın çok önemli bir kapısının Cihan’a açıldığını vurguladı. Ortak bir kültür ve tarihe sahip olan iki ülke halklarının birbiri hakkında çok sıcak duygular taşıdığına dikkat çeken Bilici, Eş Şuruk ile Cihan arasında kurulan köprünün, ekonomiden eğitime birçok alandaki var olan ilişkilere olumlu katkı sağlayacağını vurguladı. Güçlü tarihi bağlara rağmen Cezayir ve Türkiye medyası arasındaki bağların istenen düzeyde olmadığını hatırlatan Bilici, imzalanan anlaşmanın bu eksiği giderme yönünde önemli bir başlangıç adımı olduğunu, tüm Cezayir medyası ile ilişkileri geliştirmeyi amaçladıklarını ifade etti.

Türkiye’de birçok televizyon, gazete ve internet sitesinin haber kaynağı olan Cihan Haber Ajansı, 1992'den beri sürdürdüğü güvenilir ve kaliteli habercilik anlayışıyla Fransa’dan Kazakistan’a, Çin’den Azerbaycan’a, Katar’dan İspanya’ya pek çok ülkedeki medya kurumuna da yazılı/görüntülü haber, canlı yayın, prodüksiyon hizmetleri veriyor. Cihan, Türkiye ve dünyadaki yaygın muhabir ağı sayesinde hazırladığı haberleri, Türkçe’nin yanı sıra İngilizce, Arapça ve Rusça dillerinde uluslararası abonelerine ulaştırıyor.