Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) Yönetim Kurulu, son günlerde artan terör olayları ile Star Medya Grup Başkanı Murat Sancak’a yapılan silahlı saldırıyı kınadı.

Açıklamada, son süreçte yaşanan hadiselerin Türkiye’nin bir terör dalgasına maruz bırakılmak istendiğini gösterdiği belirtilerek, artan terör olayları kınandı. Ülkenin birçok bölgesinde gerçekleşen saldırıların huzur ve güveni bozmaya yönelik olduğu ifade edilen açıklamada, tüm kesimler sağduyulu davranmaya davet edildi. Medya kuruluşları ve gazetecilerin de terör örgütlerinin öncelikli hedefleri arasında yer almaya başladığı belirtilen açıklamada, “Türkiye'de giderek artan terör olayları, gazetecileri ve medya kuruluşlarını acımasızca hedef alıyor. Son olarak Star Medya Grup Başkanı Murat Sancak'a yapılan silahlı saldırı, aynı zamanda demokrasinin temel taşlarının vazgeçilmez unsurlarından olan ifade ve basın özgürlüğüne karşı da yapılan bir saldırıdır. Sorumluların bir an önce bulunarak hak ettikleri şekilde cezalandırılmalarını bekliyoruz. Star Medya Grup Yönetim Kurulu Başkanı Murat Sancak'a yapılan saldırıyı kınıyoruz.” denildi.

Açıklamada ayrıca, son olarak Siirt’in Pervari ilçesinde meydana gelen ve 8 askerin şehit edildiği terör saldırısının yanı sıra Osmaniyeli yüzbaşının da bugün şehit olmasının halk üzerinde derin bir üzüntü yarattığı ifade edildi. Siyasilerin kendi geleceklerini bir kenara bırakarak ülkenin birliği ve bütünlüğünü korumaya yönelik ekonomik ve siyasi önlemler alması gerektiğinin altı çizilen açıklamada şöyle denildi: “Bugüne kadar genç yaşında toprağa düşen şehit asker ve polislere rahmet, ailelerine ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Acımız çok büyük. Her gün onlarca vatan evladı teröre kurban gidiyor. Son günlerde şiddetini artıran terör saldırılarını kınıyor, yüzyıllarca üzerinde birlikte kardeşçe yaşadığımız topraklarımıza, birlikte yaşama isteğimize nifak tohumları ekmeye çalışanları lanetliyoruz. Bütün milletimizi derinden üzüntüye boğan saldırıların bir an önce son bulmasını diliyor, basın-yayın organlarını da sağduyulu habercilik anlayışıyla kötü sürecin sona ermesi yönünde katkı sunmaya çağırıyoruz." ifadelerine yer verdi.