Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir, İpek Medya Grubu bünyesinde faaliyet gösteren Bugün ve Millet gazeteleri ile Kanaltürk ve Bugün TV’ye yapılan baskına tepki gösterdi. Esendemir, bu operasyonun basına sansür girişimi olduğunu dile getirdi.

Son günlerde basına yönelik baskı, tehdit ve sansür çabalarının giderek arttığına işaret eden Başkan Esendemir, anayasa ile güvence altına alınan basın özgürlüğünün ve demokrasinin vazgeçilmez unsuru olan bağımsız yargının da zedelendiğine dikkat çekti.

Atatürk’ün, 'Basın özgürlüğünden doğan sakıncaların giderilme aracı yine basın özgürlüğüdür' sözüne dikkat çeken Başkan Esendemir, “Hangi nedenle ve nereden gelirle gelsin, basına yapılan baskı ve sansür girişimlerine şiddetle karşı çıkıyoruz. İpek Medya Grubu’na yönelik olarak gerçekleştirilen soruşturmadan bağımsız olarak; basın kuruluşları uygulanan baskı ve sansürün bir an önce kaldırılmasını bekliyoruz. Demokrasinin tam uygulanabilmesi ve basının özgürce yayın yapabilmesi için gerekli tedbirlerin alınması, özgür ve çok sesli medyanın halkın haber alma ve haber verme hakkını kullanabilmesi için, herkese büyük görevler düştüğüne inanıyoruz. Mağdur olan meslektaşlarımızın yeniden görevi başına dönebilmesi ve özlük haklarına yeniden kavuşması en büyük dileğimizdir.” dedi.