Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (CGC) Yönetim Kurulu, son olarak Mardin’in Dargeçit ilçesinde gerçekleşen hain saldırıda 4 polisin şehit edilmesini kınadı.

Başkan Cafer Esendemir, “Son yıllarda giderek artan terör olayları, birlik ve beraberliğimizi, kardeşliğimizi derinden yaralamaktadır. Adeta düğmeye basılmışcasına giderek artan terör saldırıları nedeniyle, neredeyse her gün ülkemizin dört bir yanından şehit haberleri gelmektedir. Menfur saldırılarda yitirdiğimiz canların yarattığı derin üzüntü sadece acının düştüğü ocaklarda değil, yüreğimizin ta derinliklerinde yankılanmaktadır." dedi.

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti olarak, nereden gelirse gelsin şiddetin her türlüsüne karşı olduklarını belirten Esendemir, açıklamasını şöyle tamamladı: “Ülkemizin bağımsızlığına ve birliğine, çağdaş-laik Cumhuriyet'e, şehit kanlarıyla sulanmış olan Misak-i Milli sınırlarımıza, şehitlerimizin kanlarıyla bezenen albayrağımıza yönelik olarak gerçekleştirilen bu saldırıları kınıyoruz. İçte ve dışta ülkemiz üzerinde oynanmak istenen senaryoların boşa çıkacağına, menfur emellerini gerçekleştirmek isteyen bu güçlerin asla başarılı olamayacaklarına, Türk milletinin sıkılmış bir yumruk gibi birleşerek hainlere gereken yanıtı vereceğine inanıyoruz. Mardin’in Dargeçit ilçesinde gerçekleşen hunhar saldırıda hayatlarını kaybeden ve gözyaşları içinde sonsuzluğa uğurladığımız 4 şehit polis memurumuza Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Polis Teşkilatına ve Türk milletine başsağlığı diliyoruz.”