Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) Başkanı Cafer Esendemir ve Adana Baro Başkanı Mengücek Gazi Çıtırık, Hürriyet Gazetesi Yazarı Ahmet Hakan'a yapılan saldırıyı kınadı.

Adana Barosu Başkanı Mengücek Gazi Çıtırık ile birlikte ÇGC binasında açıklama yapan Cafer Esendemir, Türkiye'nin önemli bir süreçten geçtiğini belirtti. Cafer Esendemir, "Son zamanlarda medyaya yönelik baskılar artıyor. Son olarak şehir eşkıyaları Ahmet Hakan'a saldırmıştır. Bunu kınıyoruz. Basına yönelik saldırıların engellenmesini ve basın özgürlüğü önündeki engellerin kaldırılmasını istiyoruz." dedi.

Ahmet Hakan'a yönelik saldırıyı nefretle kınadığını anlatan Adana Barosu Başkanı Mengücek Gazi Çıtırık da "Bu saldırıyı şiddet kınıyor ve protesto ediyoruz. Halkın haber alma ve basın özgürlüğüne karşı yapılan bu saldırı çirkindir, ülke demokrasisi için utanç vericidir. Saldırganlar şimdi gözaltında, gerekli adli işlemler yapılacak ama bu saldırının gerçekleşmesine neden olanlar da yargılanmalıdır." diye konuştu.

Herkesin siyasi iktidar gibi düşünmek zorunda olmadığını aktaran Çıtırık, şu ifadeleri kullandı: “İnsanların farklı düşüncelerinden muhalif olmasından, muhalif yazılar yazmasından kimse rahatsız olmamalıdır. Maalesef oluşturulan yandaş medya anlayışıyla birlikte halkın haber alma özgürlüğü ortadan kaldırılmakta. Siyasi iktidar ve ‘kaçak saray’ın sakinin görüşü doğrultuşunda pompalama yapılmaktadır. Hrant Dink cinayetinin öncesindeki hedef gösterilme ve yaşanan seri ihmaller sonrasında olayın nereye geldiğini hep birlikte gördük. Elbette ki dileğimiz ikinci Hrant Dink olayının yaşanmamasıdır.”