Çağdaş Gazeteciler Cemiyeti (ÇGD) Bursa Şubesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamaları sonrasında Hürriyet gazetesine yapılan saldırıyı kınadı.

ÇGD’den yapılan yazılı açıklamada, “Tek başına iktidarı kaybeden AKP, yaptığı açıklamalarla açıkça 'bizi iktidar yapmazsanız böyle olur' tehditlerini savunurken, yandaş gazeteler de bu kirli savaşı medyada sürdürüyor. Hükümetin arka bahçesi tetikçi gazeteler ve köşelerine kurulan opera hayaletleri, gazetecileri hedef gösteriyor, farklı ses çıkaran medya gruplarına susturma operasyonları düzenleniyor.” denildi.

Açıklamada dün akşam Dağlıca’da yaşanan terör saldırısının ardından yaşananlara dikkat çekilerek, şu ifadelere yer verildi: “İşte dün akşam da yüreklerimize ateş düşüren Dağlıca saldırısıyla ilgili bir televizyon kanalında düzenlenen programda kendisine sorulan soruya önce tepki toplayan '400 milletvekilini alabilecek bir parti olsaydı, durum bugün çok daha farklı olurdu' yanıtını verdi Cumhurbaşkanı Erdoğan… Daha sonra da aynı programda bu açıklamasının medya tarafından çarpıtıldığını belirterek, kendilerinden olmayan medyayı hedef gösterdi. Tekrar tekrar okunup anlaşılması için o cümleleri yeniden paylaşmakta yarar görüyoruz. Soru: 'Terör haberleri ve çatışma ortamına gerek Cumhurbaşkanlığı'ndan gerekse de siyasilerden gelen sert açıklamaların neden olduğu yönünde muhalefetin eleştirileri var. Hatta sizin bir metro açılışında söylediğiniz '400 vekil istiyorum' sözünüzün bu çatışmalı ortama gelmesinde etkili olduğu söyleniyor. Bu konuda ne diyeceksiniz?' Yanıt: 'Bunu anlamak mümkün değil. Bu 400 hedefini gösterme, aslında yeni Anayasa'nın inşası noktasında, inşa edebilsin, kurabilsin. Bu yeni Anayasa temelinde Yeni Türkiye adımını rahatlıkla atabilelim. Buna yönelik bir hedeftir bu. Bunun yanında şunu da görmek lazım. Parlamentoya girme gayreti içerisinde olanların, 80 vekille girdikleri halde, parlamentoda daha zayıf oldukları dönemlerde olmadığı kadar bu dönemde yaptıkları tahribatı ne ile izah edeceğiz. Biliyorsunuz 6-7-8 Ekim olaylarını yaşadık. Suruç olayını, Diyarbakır olayını yaşadık. Burada başka yerlere fatura kesmenin anlamı yok. Bunlar hep bir dayanışmanın, yardımlaşmanın neticesinde ülkemizde bir terör belası estirilmesinden başka bir şey değildi. Terörden rant elde ediyorlar. Yaptıkları şey bu. Eğer 400 milletvekilini alabilecek veya bir Anayasa'yı inşa edecek sayıyı bir siyasi parti yakalamış olsaydı, durum bugün çok daha farklı olurdu.'”

ÇGD açıklamasının devamında Erdoğan’ın sözlerini yayınlayan Hürriyet gazetesine saldırıda bulunduğuna vurgu yapılarak, şunlar kaydedildi: “Yanlış, yalan, çarpıtma var deniliyor. Ancak; sorulan soru ve verilen cevap ortadadır. Dün gece Hürriyet gazetesine yapılan taşlı, sopalı saldırıyı kınıyor ve hukuksuz buluyoruz. Savaş iktidarının oyuncağı bir medya inşa edilmek isteniyor. Bu oyunlara alet olmayacağız. İstiyorlar ki görmeyelim, duymayalım, konuşmayalım, yazmayalım. Sonucu her ne olursa olsun, kirli propaganda zihniyetli Hükümet maşalarına sesleniyoruz: Kendi çıkarları için değil, toplum yararını gözeterek görevini yapan gazetecileri susturamayacaksınız. Baskı politikalarına karşı tüm meslektaşlarımızı dayanışmaya davet ederken, Dağlıca'daki hain saldırıda sayısını bile henüz bilmediğimiz şehitlerimize rahmet, ailelerine başsağlığı ve yaralılara acil şifalar diliyoruz.”

TÜRKİYE GAZETECİLER FEDERASYONU'NDAN KINAMA

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Nuri Kolaylı ise terör saldırısı ile ilgili şu açıklamayı yaptı: "Bölücü terör örgütünün saldırılarında şehit düşenlerin derin acısını yaşıyoruz. Milletimizin birlik ve beraberliğine, kardeşliğimize, demokratik yaşama ve geleceğimize yönelik saldırıları kınıyor, aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine ve milletimize başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.”

Yaklaşık 200 kişilik grubun Hürriyet gazetesinin Bağcılar’daki merkez binasına saldırısını da kınayan Kolaylı, “Halkın haber alma özgürlüğü adına görev yapan medya kurumlarına yönelik saldırılar ne yazık ki geçmişten günümüze hep yaşanmıştır. Demokratik yollarla yapılan kınama ve eleştiri sınırını aşan saldırıyı kınıyor, saldırganların kısa sürede yakalanarak adalet önüne çıkarılmalarını bekliyoruz.” dedi.