Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Genel Başkanı Ahmet Abakay, Aksiyon Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Bülent Korucu ve Yazı İşleri Müdürü Necati Kola hakkında ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ iddianame yazılmasına ve iddianamede ünlem (!) işaretini suç delili sayılmasına tepki gösterdi. Cihan muhabirine açıklama yapan Abakay, “Buna ancak gülünür ancak iş gülünmeyecek kadar da ciddi.” dedi.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, 25 Aralık yolsuzluk soruşturması haberiyle ilgili Aksiyon Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Bülent Korucu ve Yazı İşleri Müdürü Necati Kola hakkında ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ suçundan ayrı ayrı 4 yıl 8 aya kadar hapis cezaları istedi. İddianamede, 25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet dosyasına verilen takipsizlik kararına ilişkin haberde eleştiri amaçlı kullanılan ünlem işareti (!) suç delili olarak sayılıyor.

İddianame ve iddianamede ünlem işaretinin suç delili sayılmasına Çağdaş Gazeteciler Derneği Genel Başkanı Ahmet Abakay tepki gösterdi. Abakay, iddianame için “Buna ancak gülünür ancak iş gülünmeyecek kadar da ciddi.” ifadelerini kullandı.

İddianameyi hazırlayanların kendilerini, çevrelerine, hukukçulara ve hukukun temel kavramlarına karşı biraz saygılı olmaları gerektiğini belirten Abakay, “Bu bir komedi bir mizah öyküsü değil. Bu insanların ceza alabilme ihtimalini gerektiren olaylar. Her ne kadar ‘ancak gülünür’ diyorsam da bu Türkiye’nin halini gösteriyor. Türkiye bu hale düşürülmemeliydi.” değerlendirmesinde bulundu.

Hâkim ve savcıların hukukun üstünlüğünü, aldıkları eğitimin karşılığını dürüstçe vermeleri gerektiğine vurgu yapan Abakay, hukukçuların yaşananlara itiraz etmelerini ve seslerini yükseltmelerini gerektiğini kaydetti.