Çağdaş Gazeteciler Derneği(ÇGD) Malatya Şube Başkanı İbrahim Göçmen, medyaya baskına ilişkin “İktidar kendi gibi düşünmeyen medya kuruluşlarını susturmak istiyor.” dedi.

İbrahim Göçmen, yaptığı açıklamada, Fuat Avni isimli sosyal medya fenomeninin ne yazık ki verdiği bilgilerin doğru çıktığını ifade etti. Fuat Avni isimli kullanıcının birkaç gün önce 'muhalif medyaya baskın yapılacağı’ yönündeki iddialarının Koza-İpek Grubu’na yapılan baskınla doğrulandığını vurgulayan Göçmen, “Zaten havuz medyası diye tabir edilen hükümete yakın medya dışındaki basın kuruluşlarına baskıya bir süredir şahit oluyorduk. Bu kez bunun devamı niteliğinde Bugün ve Kanaltürk’e operasyon yapıldı. Türkiye’de kirli bir savaşın devam ettiği, antidemokratik uygulamaların sıkça yapıldığı bir dönemde, basına da operasyon yapanlar bunu kendi açılarından doğal karşılayabiliyorlar. Muhalif basını susturmak, halkın iradesine ipotek koymak gibi girişimleri sürekli yapıyorlar. Ben muhalif basın üzerindeki her türlü baskıyı kınıyorum. Baskılara karşın özgür medyanın ayakta dimdik duracağına inanıyorum. Baskının, bu medyayı durduramayacağını düşünüyorum. Operasyona maruz kalan medya çalışanlarına geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum.” dedi.

Medya kuruluşlarına yapılan baskınla iktidarın kendi gibi düşünmeyen basın kuruluşlarını susturmayı amaçladığının altını çizen Göçmen, “Faşist düşüncelerini yürütmeyi istiyorlar. Ancak buna hiçbir zaman güçleri yetmeyecektir. Medya susmaz, susmayacaktır.” diye konuştu.