Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Malatya Şube Başkanı İbrahim Göçmen, MİT TIR'larına ilişkin haberler üzerine hakkında iki kez müebbet hapis istemiyle dava açılan Can Dündar’ın yanında olduklarını belirtti.

İbrahim Göçmen, yaptığı yazılı açıklamada, siyasi iktidarın, hoşlarına gitmeyen şeyleri yazan bazı medya kuruluşları üzerindeki baskısının her geçen gün biraz daha arttığını ifade etti. Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar’ın da bunlardan birisi olduğunu dile getiren Göçmen, şöyle devam etti: “Yaptığı haberden dolayı Cumhurbaşkanlığı makamı olarak kullandığı kaçak sarayda oturan ve tüm Türkiye’nin cumhurbaşkanı olması gereken, bunun için mecliste namus ve şerefi üzerine yemin eden, ancak Anayasaya rağmen Türkiye’yi karış karış dolaşarak 400 milletvekili isteyen Recep Tayyip Erdoğan tarafından aforoz edilen Can Dündar'ın iki kez müebbet, 42 yıl da ceza alması anlamında açılan mahkemeler gösteriyor ki bu ülkede basın ve düşünce özgürlüğü, siyasi iktidar tarafından ve onların da kurucusu olan kişi tarafından yok edilmiştir, yok edilmektedir. Bu olay da gösteriyor ki Türkiye genelinde bazı ya da muhalefet olan basın kurum ve kuruluşları üzerindeki baskı ve zulüm bütün hızıyla devam etmektedir. Baskı yöntemlerinin yargı yolu ile kullanılıyor olması Türkiye adına daha acıdır. Zaten bu da gösteriyor ki Türkiye de hukuk devleti ilkeleri işlememekte ve siyasi iktidar ile paralel hareket etmektedir ve yargının da siyasi iktidarın muhalifleri muhalefet edenleri susturmak onları sindirmek konuşturmamak için kullanılan bir araç haline geldiğinin göstergesidir.”

Cumhuriyet Gazetesi’nin başarılı bir gazetecilik örneği sergilediğini söyleyen Göçmen, şöyle devam etti: “Halkın haber alma hakkının kutsallığı şiarı ile hareket etmiş ve üstü kapanan kapatılmak istenen bir haberi gün ışığına çıkarmış halka bunu sunmuştur. Yaptığı bu gazetecilik örneğini tebrik ediyor gazetecilik hayatında başarılar diliyorum. Can Dündar yalnız değildir. Bizler Malatya Çağdaş Gazeteciler Derneği olarak doğru düzgün gazeteciliği kendimize ilke edinmişiz bu şekilde gazetecilik yapan başta Can Dündar olmak üzer bütün gazetecilerle birlik beraberlik içerisinde doğru gazetecilik yapmaya devam edeceğiz. Bu nedenle diyoruz ki Can Dündar yalnız değildir olmayacaktır. Hepimiz bir Can Dündar olarak görevimizi mesleğimizi yasaların bizlere verdiği ölçülerde sonuna kadar hiç korkmadan çekinmeden usanmadan icra edeceğiz. Basın üzerine kurulmuş olan bu baskı ve zulmü bunu yapanları yaptıranları şiddetle kınıyoruz.”