Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) yönetimi, nisan ayının ilk haftasında medya üzerindeki baskıların doruğa ulaştığına dikkat çekerek, "Örgütlü baskıya karşı tek çare örgütlü tavır." açıklaması yaptı.

Türkiye’nin her alanda özgürlüklerin sınırlandığı bir ülke olma yolunda hızla yol alırken, oluşturulmak istenen totaliter rejimin en keskin göstergelerinin, basına yönelik baskı ve yasakçı anlayışta görüldüğüne vurgu yapıldı. Yazılı açıklamada, "Her geçen ay basına yönelik baskı ve sansür uygulamaları artarak devam ederken, içinde bulunduğumuz Nisan ayının daha ilk haftasında yaşanan gelişmeler kaygı verici boyutlara ulaştı. Yayın ve sosyal medya yasağı, işten çıkarmalar, sosyal medya ve gazetelerde bazı meslektaşlarımızın hedef gösterilmesi, cumhurbaşkanı ve başbakan düzeyinde basına yönelik ‘tehditvari’ açıklamalar, Meclis’te muhalif gazetecilere gözdağı nitelikli sınırlayıcı düzenleme, iki gazeteciye hapis istemli dava ve gazetecilere saldırı olaylarının hepsine birden geçtiğimiz hafta ne yazık ki şahitlik ettik." vakaları hatırlatıldı.

"Saldırılara örgütlü karşı durabiliriz" denilen ÇGD açıklamasında, "Yaşanan bu olaylar ne ilk ne de son olacak, bunu çok iyi biliyoruz ve özellikle yaklaşan seçimler nedeniyle bu baskıların artacağından da ne yazık ki eminiz. Mesleğimizi gün gün kendi emelleri için kullanmak isteyen başta iktidar olmak üzere çeşitli güç odaklarına ancak örgütlü karşı tavır almamız halinde durabileceğimiz bilincini buradan bir kez daha tüm meslektaşlarımıza hatırlatıyoruz." ifadeleri yer aldı.