Çağdaş Gazeteciler Derneği Genel Başkanı Ahmet Abakay, İstanbul 6. Sulh Ceza Hakimliği’nin gazetecilerin Twitter linklerine erişim yasağı getirmesini, "Uluslararası camiada da Türkiye’nin itibarı bu olaylarla, bu kararlarla sıfıra indirilmiş oluyor." şeklinde değerlendirdi.

İstanbul 6′ncı Sulh Ceza Hakimliği, aralarında gazeteci ve haber sitelerinin de bulunduğu yaklaşık 300 kişinin Twitter hesaplarından paylaşılan bazı linklerin buzlanması, buzlanmadığı takdirde ise hesapların kapatılmasına hükmederken, karara ilişkin Twitter’dan adı geçen kullanıcılara ‘ilgili linkin silinmesi’ yönünde uyarı metni gitmişti. Çağdaş Gazeteciler Derneği Genel Başkanı Ahmet Abakay da kararı Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) değerlendirdi. Abakay, hükümetin basının, ifade özgürlüğünün üzerinde çok ağır baskıları olduğunun bilindiğini söyledi. Abakay, “Twitter hesaplarına da yaygınlaştırılmış oluyor. Buna karar veren yargıç belki hükümetin gözüne girmek istiyor. Ya da hükümetten aldığı talimat ışığında bunu yapıyor. Twitter hesapları ya da sosyal medya ifade özgürlüğünün bir parçası. Bir tek bu alan kalmıştı şimdi baskılar, yasaklamalar buraya da yönelmiş oluyor.” diye konuştu.

Abakay, şöyle devam etti :”Türkiye’de basının ne kadar özgür olduğunu Başbakan, Cumhurbaşkanı zaman zaman söylüyorlar. Ama biz bundan sıkıntı duyuyoruz meslek örgütleri olarak. Uluslararası camiada alay ediyorlar bizim yönetimle. Türkiye’deki basın özgürlüğünün durumunu bu örneklerle sergileyip Türkiye’de faşizan bir medya baskısı olduğunu zaten sık sık vurguluyorlar. Uluslararası camiada da Türkiye’nin itibarı bu olaylarla, bu kararlarla sıfıra indirilmiş oluyor. Bu da bunun bir parçası. Biz bu konuda artık iktidardan bir beklentimiz yok. Bu işlerden vazgeçin demiyoruz, devam etsinler daha da ağırlarına yönelsinler, zulümleri daha da artsın. Çünkü biz ne dersek diyelim basın özgürlüğü, ifade özgürlüğü kültüründen yoksun olunca iktidar ya da iktidara bağlı yargı, bunlar için hiçbir şekilde uyarıcı olmuyor. Onun için biz şaşırmıyoruz bunlara.”