CHP Bafra ilçe binasında partililerle bir araya gelen milletvekili aday adayı Kemal Zeybek, 29 Mart 2015 tarihinde milletvekilliği adaylığı için yapılacak ön seçimde kendisine destek istedi. Yaklaşık bir saat süren görüşmeye Zeybek’in yanı sıra CHP Bafra İlçe Başkanı Eğitimci Nihat Oktay, yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda partili katıldı.

İlçe Başkanı Oktay, yaptığı konuşmada, halkın iradesinin sandığa yansıması gerektiğine dikkat çekti. Ön seçimin yani üyelerin kendi temsilcilerini kendilerinin seçmesi adımının ilk defa bu seçimde atıldığını ifade eden Oktay, bunun, partileri için ve ülke demokrasisi için örnek alınacak bir davranış olduğunu vurguladı. Bunu, diğer partilerin de uygulaması temennisinde bulunan Oktay, AKP'nin iktidardan gitmeyeceği duygusunun halka yerleştirildiğini öne sürdü. Oktay, "Bizler de onların propagandasını değişik arenalarda yaymış olduk. AKP bir pamuk ipliği gibidir. Şöyle hafifçe dokunduğumuz zaman 100 yıl daha geriye dönmesi mümkün değildir. Ama CHP gördüğünüz gibi 91 yıldır dimdik ayaktadır. Bu iktidardan nasıl kurtulacağız. Hepimize düşen görev herkesten oy istiyoruz. AKP bugün Türkiye’de çoğunluğu temsil eden bir parti değildir, sistemin partisidir." diye konuştu.

"İNANCIMIZI VE DİNİMİZİ SİYASETE ALET ETMEYECEĞİZ"

CHP Samsun Milletvekili aday adayı Kemal Zeybek ise adayların belirlenmesinde ön seçimin önemine dikkat çekti. 2011 yılında da aday olarak mücadele verdiğini hatırlatan Zeybek, sıralamada gerilerde olmasına rağmen mücadeleden yılmadığını dile getirdi. Zeybek, şöyle dedi:

"Şimdi sıralamada sizin desteğinizle iyi bir noktaya gelebilirsem 2015 seçimlerinde eksiklerimizi göz önüne alarak daha çok çalışacağımdan emin olabilirsiniz. Çünkü bizler bu zamana kadar omuz omuza bu mücadeleyi sürdürdük. Hepimiz kardeşiz, hepimizin amacı Cumhuriyet Halk Partisi’ni iktidara getirmek. 7 Haziran seçimlerinden sonra AKP yeniden iktidar olursa hele hele de 367 gibi bir milletvekili rakamına ulaşırsa Türkiye’deki faşizmin nasıl hortlayacağını, nasıl bir egemenlik kuracağını görmemiz gerekiyor. Eğer 7 Haziran 2015 seçimlerinde biz iktidar olmak istiyorsak özgürlükleri açacağız, yasakları kaldıracağız ama inancımızı ve dinimizi siyasete alet etmeyeceğiz, kullanmayacağız."