CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir 1. bölge milletvekili adayı Selin Sayek Böke, oyunu Gazi İlköğretim Okulu’nda, 1268 numaralı sandıkta kullandı. Oyunu kullanmadan önce sandıkları tek tek dolaşarak görevlilere kolaylık dileyen Böke, oy zarfını, "Hepimiz için hayırlı olsun." dileyerek attı. Gazetecilerin, oyunu kime verdiğini sorması üzerine, “Yaşanacak bir Türkiye’nin başbakanına oy verdim.” dedi.

Kısa bir açıklama yapan Genel Başkan Yardımcısı Böke, “Çok güzel bir seçim geçiriyoruz. Daha da iyi olmasını diliyoruz. Sonuçlar da iyi olacak inşallah. Sabahtan beri birçok okul gezdik. Tabii herkesin endişesi var ama biz buradayız, hiçbir sıkıntı yok. Sıkıntı olmamasının teminatı da biz siyasi partileriz. Bir sıkıntı olmadan bu süreci tamamlayacağız. Hepimiz için hayırlısı olsun.” şeklinde konuştu.

YAŞLI SEÇMENLER MERDİVENLERDEN ÇIKMAKTA ZORLANDI

Öte yandan İzmir’in Konak ilçesi Alsancak semtindeki Gazi İlköğretim Okulu’nda oy kullanan yaşlı seçmenlerin, merdivenleri çıkmakta zorlandığı görüldü. Bazıları bastonlarına dayanarak güçlükle çıkarken bazıları da çevredekilerden yardım aldı. Bu arada oy vermeye gelen bir çiftin köpeğini de getirmesi, renkli bir görüntü oluşturdu.