CHP’nin 7 Haziran seçimlerinde Kahramanmaraş’ta yarışacak milletvekili adayları Kamil Dalkara ve Nilden Bayazıt Postalcı, düzenledikleri basın toplantısıyla seçim çalışmalarına başladı. Toplantıda bir araya gelen adaylar, CHP’nin Kahramanmaraş’taki seçmen potansiyeliyle ilgili değerlendirmede bulundu. 
CHP’nin Kahramanmaraş Milletvekilliği için birinci sıradan aday gösterdiği Kamil Dalkara, partisinin 2011 seçimlerinde il genelinde 64 bin 600 oy aldığını anımsatarak: "Başarılı olabilmek için kendimizi halka çok iyi anlatmamız gerekiyor. Partimizin hedef projeleri daha çok sosyal barış ve ekonomi üzerine kurulu. Seçim sürecinde insanlara bir şekilde ümit vererek Kahramanmaraş’ta 2 milletvekilini kesin olarak çıkartmak durumundayız. Bizim hedefimiz 100 bin oy almak. CHP Kahramanmaraş’ta 2011 yılında 64 bin 600 oy aldı ama bu yıl hedefimiz 100 bin oy. Göreceksiniz biz bu 100 bin oya çok rahat ulaşacağız. Çünkü artık bu iktidardan bütün halkımız yoruldu." diye konuştu. 

Seçimlerde oy hırsızlığının önlenebilmesi amacıyla sandık görevlilerine eğitim verileceğini belirten Dalkara şöyle konuştu: "Bu ülkede sandıklarda oy hırsızlığı algısının oluşması bile insanları rahatsız eden bir olay. Yani bu trafoya kedi girmesi mantığı bile insanlar arasında artık magazinsel bir hale geldi. AKP’li sandık görevlilerinin sosyal paylaşım sitelerinde nasıl hile yaptıklarına dair açıklamaları var. Ama biz sandık görevlilerimize eğitim vererek daha dikkatli olunması gerektiğini ifade ediyoruz."

CHP Kahramanmaraş ikinci sıra Milletvekili adayı Nilden Bayazıt Postalcı ise partisinin Kahramanmaraş’a önem verdiğini ifade ederek CHP’nin oy oranın büyük ölçüde yükseleceğini kaydetti.