CHP Afyonkarahisar birinci sıra milletvekili adayı avukat Burcu Kayıkçı, Türkiye’nin şu anda diktatörlükle yönetildiğini savundu.

Burcu Kayıkçı, Afyon Gazeteciler Dayanışma Derneği (AGD) Başkanı Mehmet Abdioğluları’nı ziyaret etti. Burada gazetecilerin sorusu üzerine Kayıkçı, “Şu anda bütün kurumlar vesayet altındadır. Yaptıklarının hepsi suçtur. Bunları devam ettirebilmek için resmi bir statüye kavuşturmak istiyorlar, bunun adı da ‘başkanlık’ sistemidir. Biz buna izin vermeyeceğiz.” dedi.

“EMEKLİ, ÇİFTÇİYE YÖNELİK GÜZEL PROJELERİMİZ VAR”

CHP olarak bu dönemde ekonomi politikaları olduğunu ifade eden Kayıkçı, emeklilerle ilgili iki maaş ikramiye projesi olduğunu, bunların iki dini bayramda verileceğini kaydetti. Kayıkçı, “Yine en düşük emekli maaşımız bin 500 lira olacak. Emekliler, ikinci bir işe başladıklarında maaşlarından yapılan kesintiler sona erecek. Tüm kamu kurum ve kuruluşlarına bağlı hastane, sağlık ocaklarında katılım payı olmadan tedavi olabilecekler. Taşeron işçilik ülkemizde kanayan bir yara, hepimizin bildiği üzere bizim zamanımızda taşeron işçilik son bulacak. Yoksul aileler için aile kartı projemiz olacak. Gerçek ihtiyaç sahibi ailelerimizin kadınlarına yoksul kartımız verilecek ve evin gerçekten ihtiyaçları karşılanmış olacak.” diye konuştu.

Kayıkçı, Türkiye’de kredi kartı mağduru olan binlerce insan bulunduğunu bunlarla ilgili projeleri de olduğunu dile getirdi. Çiftçilerin, dünyanın en pahalı mazotunu kullandığını belirten Kayıkçı, CHP zamanında bunların 2 liradan satılacağını anlattı. Kayıkçı, çiftçinin elde kalan ürüne alım garantisi verecek projeleri de olduğunu belirtti.

"AKP'YE CİDDİ TEPKİ VAR"

Burcu Kayıkçı, “Ülkemizdeki en büyük sıkıntı ekonomiktir. İşsizlik, yoksulluk ve yolsuzluk. Biz bunların çözümü için iktidara gelmek istiyoruz, bunun için kadrolarımız var ve hazırdır. Halkta AKP’ye karşı çok ciddi tepki var, özellikle tabanda biz bunu gözlemleyebiliyoruz. Özellikle Cumhurbaşkanının sürekli siyaset yapması, meydanlara inmesi, 400 vekil istemesi halkta da tepki görmeye başladı. Bunların hepsi CHP’ye yansıyacak.” diye konuştu.

AGD Başkanı Mehmet Abdioğluları da seçimlerin barış ve kardeşliğe vesile olmasını dilediklerini belirterek, tüm adaylara başarılar dilediklerini söyledi.